Atilla Kart’tan Köşk’e “Erdoğan” başvurusu

Atilla Kart’tan Köşk’e “Erdoğan” başvurusu
CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Cumhurbaşkanlığı makamına yaptığı başvuruda, Başbakanlık makamının 15 Ağustos’ta (dün) boşaldığını, 62. Hükümet kuruluncaya kadar görev yapmak üzere 61. Hükümet bünyesinden vekaleten görev yapmak üzere başbakan görevlendirilmesinin yapılmasını istedi.

Kart, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü göreve çağırdı. CHP’li Kart, YSK’nın kesin seçim sonuçlarını Resmi Gazete’de yayımlanması için ilgili birime göndermesi, TBMM Başkanlığı’na ulaştırmasıyla birlikte 15 Ağustos 2014 saat 17.00 itibariyle Erdoğan’ın AKP ile ilişiğinin kesilmesi gerektiğini kaydetti. Erdoğan’ın milletvekilliğinin sona ermiş olacağını savunan Atilla Kart, “AKP Genel Başkanlık ve Başbakanlık makamı bu durumda boşalmış olacaktır” dedi. 

“Yok” hükmünde olur
AKP Genel Başkanlığı prosedürünün ne şekilde tamamlanacağının Siyasi Partiler Yasası’nın 15/son ve AKP Tüzüğü’nün 78. maddesinde düzenlendiğini ifade eden CHP’li Kart, şunları söyledi: “AKP-MKYK organının bugünden itibaren en geç 10 gün içinde, kendi bünyesinden Genel Başkan Vekilini seçme görevi ve sorumluluğu vardır. Seçilecek Genel Başkan Vekili, 1. Olağanüstü Kongreyi yönetecektir. Bu sebeple, bu prosedür yerine getirilmeden 15 Ağustos tarihi itibariyle en geç 10 gün içinde Genel Başkan Vekili seçilmeden; 27 Ağustos’ta Erdoğan’ın başkanlığında kongrenin yapılmasının yasal dayanağı yoktur. 27 Ağustos Kongresi’ne ilişkin tüm çalışmalar hükümsüzdür, yok hükmündedir.” Atilla Kart, AKP’nin 27 Ağustos’ta tarihinde yapılacak kongresinin yasal dayanaklarının olmadığını belirterek, “Çankaya İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na 27 Ağustos’ta yapılacak bu kongrenin hükümsüz sayılarak iptali ve yapılmasının önlenmesi amacıyla idari tedbirlerin alınması noktasında başvurumuzu yapacağız” dedi.