Trabzon’un önündeki en büyük tehdit UEFA

Trabzon’un önündeki en büyük tehdit UEFA
Bordo-mavililerin Başkanı Muharrem Usta, çarpıcı açıklamalarda bulundu

Usta, “UEFA’nın incelemeleri üzerimizdeki en büyük tehlikelerden biri. Lucescu teknik direktör adaylarımız arasında. Mbia ile yola devam edeceğiz. Kalabalık kadroda indirime gitme zorunluluğumuz var” dedi.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, “Trabzonspor’un önünde çok büyük tehditler var. Bunların sıralaması yapıldığında UEFA tehdidini, en ağır tehditler arasında ilk sıraya yerleştirebiliriz” dedi. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelerek açıklamalarda bulunan Usta, göreve gelmeden önce kulüple ilgili aldıkları bilgilerle geldikten sonra karşılaştıkları tablo arasında sürpriz sayılabilecek bir durumun olmadığını belirtti. Usta, Türkiye’de bütün kulüplerin durumunun çok sağlıklı olmayabileceğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

Yanlış karar almamalıyız

“Bizim açımızdan da bakıldığında epey sıkıntılı bir süreç yaşıyoruz. Acele ederek, yanlış karar almamamız lazım. Yavaş yavaş ama doğru adımlarla hedefe gitmek en doğru yol. Bu tarz yerlerde yapılan en büyük hata, şu veya bu nedenle bir an önce karar verilmesi için bir baskının ortaya çıkması. Hepimizin çok net bildiği bir tablo var ki eğer başarıya odaklandıysak bundan sonrası için doğru zamanda, doğru işleri yapmak gibi bir zorunluluğumuz var. Geçtiğimiz bir aylık süreçte mümkün olduğu kadar bu çerçevede hareket etmeye çalıştık. Bundan sonrası için de buna en üst düzeyde dikkat etmeye çalışacağız. Acil kararlar verip, hata yapmaktansa zamanında emin adımlarla doğru kararlarla ilerlemeliyiz.”

UEFA mali kriterleri

Usta, UEFA’nın mali fair-play kriterleriyle ilgili yaptırımları konusundaki çalışmaları anlatarak, “UEFA kriterleri açısından Türkiye’deki kulüpler arasındaki neredeyse en ağır durum, bizim durumumuz” dedi. Trabzonspor’un önünde çok büyük tehditlerin hala devam ettiğini kaydeden Usta, “Bunların sıralaması yapıldığında UEFA tehdidini en ağır tehditler arasında ilk sıraya yerleştirebiliriz. Sadece zararlardan kurtulmak için mayıs, haziran aylarına kadar Trabzonspor’un olağanüstü kar etmesi gerekiyor. Hala devasa bir bütçe açığımız var. Bunu kapatmak lazım ki radardan çıkabilesiniz. Bir şekilde ağır darbe almadan tünelin ucunu görebilmemiz lazım ama işimiz çok zor. UEFA’nın verdiği bir tarih yok. Görüşmeler sürüyor” diye konuştu. Başkan Usta, “Popülist davranma ya da ’şu transferi yapmamız lazım’diye gündemimiz yok. Basında okuduklarımla bizim çizdiğimiz çizgi arasında çok net fark var. Basında gördüğümüz kadarıyla çok şey yapıyoruz ama biz onların yüzde 91’ini yapmıyoruz.” ifadesini kullandı.

Mbia ile devam

Usta, ekonomik sorunlar yaşadıkları Mbia konusunun netleştiğini de anlatarak, şunları söyledi: “Mbia ile yola devam ediyoruz. Kulüplerin içinde çeşitli sorunlar oluyor. Mbia ile de sözleşmeden kaynaklanan ödeme gecikmesiyle ilgili sorun oldu. Mbia biçim açımızdan önemli bir oyuncu. Son gelinen noktada devam yönünde karar alındı” Usta, Lucescu’nun takımın başına getirilmesiyle ilgili birsoru üzerine şu ifadeleri kullandı: “Kulüp politikası olarak çizdiğimiz yoldan gideceğiz. Teknik direktörkonusu da bunlardan biri. Trabzonspor’un sorunu teknik direktör sorunu değil. Kendimizi baskı altında hissetmeden en doğru kararı vermek istiyoruz. Bu isimlerden birisi Lucescu’dur.” 

 

Fırtına’da Douglas krizi

Trabzonspor, Süper Lig’de sezonun ikinci yarısının hazırlıklarını sürdürdü. Bordo-mavililer, teknik direktör Sadi Tekelioğlu yönetiminde çalışmasını Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde gerçekleştirdi. Antrenmana izinsiz olarak dönmeyen Douglas ile ülkesinde tedavi gören Paraguaylı Cardozo katılmadı. Bu arada Trabzonsporlu yöneticiler tesislere noter çağırarak Douglas’ın antrenmanda bulunmadığına dair zabıt tuttu.