1999 model aracı 90 TL’ye “Kırmızı Şimşek”e çevirdi, sesli komutla arabayı çalıştırıyor, ışıkları açıyor, korna çalıyor

1999 model aracı 90 TL’ye “Kırmızı Şimşek”e çevirdi, sesli komutla arabayı çalıştırıyor, ışıkları açıyor, korna çalıyor
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Yazılım Mühendisliği 2'nci sınıf öğrencisi Ali Pampallı (19) geliştirdiği sistemle 1999 model otomobile, sesli komut özelliği ekledi. Otomobile cep telefonu ile sesli komut veren Pampallı, aracı çalıştırabiliyor, kapatabiliyor, ışıklarını yakabiliyor.

Osmaniye’nin merkeze bağlı Kesmeburun köyünde yaşayan Ali Pampallı, amcasının oğluna ait 1999 model otomobile, yaklaşık 90 lira harcayarak elektronik parçalar entegre ettiğini ve sesli komut özelliği eklediğini belirtti.

universiteli-ali-1999-model-araca-sesli-komut-ozelligi-ekledi-6556-dhaphoto1-1.jpg

Bluetooth teknolojisi kullandığını dile getiren Pampallı, "Geliştirdiğim yazılım sayesinde, arabayı çalıştırıyorum, kapatıyorum. Işıklarını açıp kapatabiliyorum ve korna çalabiliyorum. Yüklediğim sesleri de seslendirerek konuşabiliyor" dedi.

universiteli-ali-1999-model-araca-sesli-komut-ozelligi-ekledi-6556-dhaphoto2.jpg

Destek verilmesi durumunda yazılımı geliştirebileceğini ve ileride araçları tamamen insansız hareket ettirmeyi hedeflediğini ifade eden Pampallı, "Bunu gerçekleştirmek için belirli bir desteğe ihtiyacım var. Destek verildiği takdirde insansız yapabilirim.

universiteli-ali-1999-model-araca-sesli-komut-ozelligi-ekledi-6556-dhaphoto3.jpg

Bu araçta mekanik aksam çok olduğu için ancak bu kadar özellik ekleyebildim ama elektrikli araçlar üzerinde fırsat verildiği takdirde daha ilerisini yapabilirim.

universiteli-ali-1999-model-araca-sesli-komut-ozelligi-ekledi-6556-dhaphoto4.jpg

Bu çalışmamı bir haftada geliştirdim. Öncesinde altyapısını oluşturmuştum. En sonunda araca monte edip çalıştırdım" diye konuştu.

universiteli-ali-1999-model-araca-sesli-komut-ozelligi-ekledi-6556-dhaphoto5.jpguniversiteli-ali-1999-model-araca-sesli-komut-ozelligi-ekledi-6556-dhaphoto6.jpg

 

İlgili Haberler