20 sene sonra her şeyi itiraf etti. Yapılan kazıda ortaya çıktı

20 sene sonra her şeyi itiraf etti. Yapılan kazıda ortaya çıktı
Meksika’da 72 yaşındaki zanlı Andres N, 15 kadını öldürdüğünü, kurbanlarının cesetlerini parçaladığını ve parçalarını yediğini itiraf etti. 20 yıl boyunca bu eyleminin sürdürdüğünü söyleyen zanlının evinde yapılan kazılarda kurbanların kemik kalıntıları, kadın kıyafetleri ve seçmen kimlikleri bulundu.

Mexiconewsdaily’nin İnfobae’den aktardığı habere göre, Mexico City büyükşehir bölgesindeki bir belediye olan Atizapán de Zaragoza''dan Andrés N. Salı günü tutuklandı. Televisa muhabiri Antonio Nieto''ya göre, şüpheli 15 kadını öldürdüğünü itiraf etti.

Nieto, Meksika eyaletindeki bir polis karakoluna gelen Andrés N.''nin videosunu içeren bir gönderide, "Su istedi ve ''Onbeş, sanırım 15 tane vardı'' dedi.

Bazı medya kuruluşları, şüphelinin son yirmi yılda 30 kadar kadını öldürdüğünü itiraf ettiğini bildirdi. Ayrıca, kurbanlarının cesetlerini parçaladığını ve parçalarını yediğini itiraf ettiği de bildirildi.

Nieto, “Kazılar devam ediyor… kaç kadının öldürüldüğünü… ve evinde gömüldüğünü belirlemek için” diye yazdı.

Şüphelinin evinde çok sayıda kadının kalıntıları bulundu.

Basında çıkan haberlere göre, Atizapán belediye hükümeti yurttaşlar konseyinin eski başkanı Andrés N., sıradan bir Meksika eyaleti sakini gibi görünüyordu. Tutuklanmadan önce bir belediye başkanı adayının kampanya ekibindeydi.

Polis, 34 yaşındaki Reyna González Amador''un geçen hafta kaybolduğu bildirildikten sonra onu soruşturmaya başladı. ADN40 haber örgütünün aktardığı polis raporlarına göre González''in, görünüşe göre Andrés N. ile ilişkisi vardı, ancak geçen hafta ona artık onunla hiçbir şey yapmak istemediğini söyledi.

İddiaya göre seri katil, ona bıçakla saldırdı ve onu öldürdü. Polis, kadının parçalanmış kalıntılarını şüphelinin evinde buldu.

Cinsiyet suçları savcısı Dilcya García, Lomas de San Miguel mahallesindeki evde çok sayıda kadının kalıntıları ve eşyalarının bulunduğunu söyledi.

Yetkililer, “Bulduk… kemik kalıntıları, kadın kıyafetleri, seçmen kimlikleri ve onun bir seri kadın katili olabileceğini varsaymamıza neden olan diğer kanıtlar” dedi.

Yetkililer, kurbanların parçalanmış cesetlerinin yanı sıra şüphelinin evinde cüzdanlar, kimlik kartları ve diğer çeşitli kadın eşyalarını buldu.

Şüphelinin evinde kadınların kafa derileri ve kafataslarının yanı sıra 20 iddia edilen cinayetin ses kayıtları da dahil olmak üzere korkunç kanıtlar bulundu. Polisin ayrıca palalar ve oyma testeresi de dahil olmak üzere silahlar bulduğu bildirildi.

Andrés N.''nin tutuklanması, Meksika Eyaleti Ecatepec''te bir çiftin birden fazla kadın cinayeti suçlamasıyla tutuklanmasından 2 1/2 yıl sonra gerçekleşti. En az 20 kadını öldürdüğünü ve kurbanlarının bir kısmını yediğini itiraf eden sözde “Ecatepec canavarları” 100 yıldan fazla hapis cezası çekiyor.

Mexico City büyükşehir bölgesinin bir parçası olan birçok belediyeyi içeren Meksika eyaleti, 2021''in ilk çeyreğinde diğer herhangi bir eyalette olduğundan daha fazla 35 kadın cinayeti kaydetti.

İlgili Haberler