25 bin kişiye istihdam imkanı

25 bin kişiye istihdam imkanı
Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında "Mesleki ve Teknik Eğitimi Geliştirme İşbirliği Protokolü" imzalandı. Özer, 25 bin istihdam sağlanacağını aktardı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında "Mesleki ve Teknik Eğitimi Geliştirme İşbirliği Protokolü" imzalandı. Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) temsilcilerinin de hazır bulunduğu imza töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, özellikle turizm alanındaki insan kaynağı ihtiyacının karşılanması için son 3 yıldır 53 okulda iş birliğine devam ettiklerini kaydetti.

Özer, "Bugün Kültür Turizm Bakanlığımız ve sektör temsilcileriyle İstanbul''daki otellerimizin insan kaynağı ihtiyacının karşılanmasıyla ilgili mesleki eğitim merkezleriyle ilgili yeni bir adım atıyoruz. İlk defa mesleki eğitim merkezlerinde yabancı dil eğitimi ile ilgili bir başlangıç yapacağız ve İstanbul''da tüm otellerimizin insan ihtiyacını karşılamış olacağız." dedi.

Bakan Özer, Yaklaşık 25 bin insanımıza hem turizm alanında eğitim hem de istihdam imkanı kazandırmış olacağız." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA