29 Ekim'de askerlik şubeleri açık mı?

29 Ekim'de askerlik şubeleri açık mı?
29 Ekim Pazartesi günü Cumhuriyet Bayramı'nda bedelli askerlik mücaraatlerı sebebiyle askerlik şubeleri bugün açık olacak mı, başvuru yapılır mı? Sorusunun cevabını Milli Savunma Bakanlığı son dakika açıklamasıyla duyurdu. İşte detaylar..

29 Ekim'de askerlik şubeleri açık mı?

Bakanlık'tan bedelli askerlik başvurusu ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi. 29 Ekim Pazartesi günü bedelli askerlik başvuruları için askerlik şubeleri açık olacak mı? Milli Savunma Bakanlığı, 27,28, ve 29 Ekim'de askerlik şubelerinin hizmet vermeye devam edeceğini bildirdi. Bedelli askerlik başvurusu süresinde son günlerin gelmesiyle şubelerde izdihama vatan yoğunluklar yaşanıyor. Askerlik şubeleri kesintisiz hizmet verirken, haftasonu izinleri de kaldırıldı.

29 EKİM'DE ASKERLİK ŞUBELERİ AÇIK

Milli Savunma Bakanlığı Cumhuriyet Bayramı'nın kutlandığı 29 Ekim Pazartesi günü askerlik şubelerinin açık olacağını duyurdu.

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRET YATIRMA SÜRESİ SON GÜN NE ZAMAN

Bedelli askerlik için ücretini yatırma süresi 3 Kasım'da doluyor. Dekontlarla birlikte son işlemi yapmak için ise son gün 5 Kasım 2018.

29 EKİM'DE BANKALAR VE PTT AÇIK MI?

BEDELLİ ASKERLİK YAPAN YILLIK ÜCRETLİ İZİN KULLANABİLİR Mİ

Bedelli askerlik uygulaması devam ederken, işçi işveren arasındaki anlaşmazlıklar da bitmiyor. Bedelli askerliğin, yıllık ücretli izin kullanılarak yapılmasında yasal bir engel bulunmuyor. Ancak bazı işverenler bu hakkı kullandırmaktan kaçınıyor. Habertürk'ten Ahmet Kıvanç sorularınızı cevapladı..

Sosyal Güvenlik Kurumu ( SGK), Emekli Sandığı’na tabi kocasından aylık alan kadınların BAĞ-KUR’lu anne babalarından bağlanan aylığını önce kesti ve geriye dönük borç çıkardı. Aylık tekrar bağlandı ancak çıkartılan borç tahsil edilmeye devam ediyor. Okurlardan bu konuda çok sayıda mağduriyet mesajı geliyor.

YILLIK ÜCRETLİ İZNİNİZİ BEDELLİ ASKERLİKTE KULLANABİLİRSİNİZ

Soru: Çalışanlarla ilgili Habertürk olarak bizleri sürekli bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. Bedelli askerlik kapsamında askerliğimi yapmayı planlıyorum ancak ücretli izin kullanmak istiyorum. Bunu yapmam mümkün mü? Çalıştığım şirketin insan kaynakları yapamayacağımı ve de askerlik sırasında sigorta çıkışımı yapıp, askerlikten dönünce tekrar giriş yapacaklarını söylediler. Buna hakları var mı? (Deniz Y.)

Cevap: Önceki bedelli uygulamalarından farklı olarak bu kez yasaya çalışanların silah altına alındığı dönemde “aylıksız/ücretsiz izinli” sayılacağına dair hüküm konuldu. Bu hüküm, uygulamada kafa karışıklığına ve işçi-işveren arasında tartışmalara yol açtı. Kullanmadığınız yıllık ücretli izniniz varsa, bedelli askerlik döneminde bu izninizi kullanmanızda yasal olarak bir engel bulunmuyor. İşvereniniz kabul ederse ücretli izninizi 21 günlük askerlik döneminde kullanabilirsiniz. Sigorta çıkışınızı yapmaktan kasıt, sigortalılığınızın, askerlik süresince askıya alınmasıdır. Bu dönemde ücret almayacaksınız, primleriniz yatırılmayacak. Askerlik dönüşü işe devam edeceksiniz.
 

İlgili Haberler