Dev marka 43 bin çalışanını çıkarıyor

Dev marka 43 bin çalışanını çıkarıyor
Korona virüs salgını nedeniyle kapatılan Disney'in tema parklarında 43 bin çalışan işten çıkarılıyor. Dünyanın en çok ziyaret edilen tatil mekânı Walt Disney Dünyası, 19 Nisan’da işten çıkarmalara başlıyor.

Korona virüs salgını nedeniyle kapalı olan Orlando’daki dünyanın en çok ziyaret edilen tatil mekânı Walt Disney Dünyası’nın 43 bin çalışanı işini kaybetmek üzere.
Forbes’a göre16 Mart'tan beri kapatılan Orlando Magic Kingdom tema parkı, işçi sendikalarıyla anlaşma imzaladı ve işten çıkarmaları 19 Nisan'da yürürlüğe koyacak. Çalışanların çoğunun güvenlik görevlileri ve tesislerin işletilmesinde görev alan işçiler olduğu öğrenildi.
Disney’in işten çıkarılan işçilerin sağlık sigortalarını bir yıla kadar ödeyeceği ve şirketin ihtiyacı olan tüm çalışanlar için korona virüs testi için ödeme yapmayı kabul ettiği öğrenildi.
Disney’in dünyanın farklı yerlerinde bulunan tema parklarını yeniden ne zaman açacağı henüz bilinmiyor.

 

ABD EKONOMİSİNDE DOMİNO ETKİSİ YAPABİLİR
Forbes, Disney Dünyası’nın ABD’in tek tesisli en büyük iş yeri özelliği taşıyor. İşten çıkarmaların ABD ekonomisinde domino etkisi yaratması bekleniyor.

Daha önce 1 Nisan'da açılması planlanan Disney’in tema parkları Disney World ve Disneyland’in, korona virüs salgınının sürmesi nedeniyle kapalı kalmaya devam edeceği duyurulmuştu.

Walt Disney şirketinden yapılan açıklamada, “Kovid-19’un etkileri konusunda hala çok fazla belirsizlik olsa da misafirlerimizin ve çalışanlarımızın güvenliği ve refahı için uzmanlar ve hükümet yetkilileri tarafından verilen talimatlara uygun olarak, Disneyland Resort ve Walt Disney World Resort bir sonraki duyuruya kadar kapalı kalacaktır” ifadesine yer verilmişti.