5 parti bir araya geldi, Giresun'un Espiye ilçesinde son zamlar protesto edildi

5 parti bir araya geldi, Giresun'un Espiye ilçesinde son zamlar protesto edildi
5 partinin katılımıyla İYİ Parti ilçe başkanı Adnan Şahan’ın organize ettiği Espiye akaryakıt ve elektrik fiyatlarını protesto etkinliğine kalabalık bir halk topluluğuyla 5 partinin il başkanı bir araya geldiler.

Ferhat GÜNAYDIN – Giresun / YENİÇAĞ

Deva Partisi il başkanı Özgür Okusal yaptığı açıklamada halkın anayasal hakkını araması gerektiğini ve anayasal hak olan zamları protestoya herkesin katıldığı için teşekkür etti.

Gelecek Partisi il başkan yardımcısı da zamların hayat pahalılığını geçinemez hale getirdiğini söyledi.

CHP il başkanı Fikri Bilge konuşmasında “Bir patlıcan, bir biber, bir domates 15 TL” dedi ve hayat pahalılığının geçim sıkıntısını körüklediğini söyledi.

İYİ Parti il başkanı Abdulkadir Eroğlu ise “Dış kredi ile özelleştirmeden elektrik dağıtım izni alan şirketlerin dış krediyi ödeyemez hale geldiğini bu yüzden geçen sene 0,39 TL’den aldıkları elektriğin de bu sene 0,32 TL’ye indirildiği ve döviz borçlarına ödemesi için %127 zam yapılarak 2 TL’ye elektrik satıldığını kaydetti” özel şirketlerin 60 milyar kilovatsaat elektrik satarak 5,5 milyar dolar aldıklarını söyleyen il başkanı özelleştirmenin yandaşlara peşkeş çekilme haline geldiğini söyledi.

Toplantıya katılan İYİ Parti Genel Başkan yardımcısı Ünzile Yüksel’de “Biz de bunlar gibi yapacaksak hak hukuk yiyeceksek Allah bize iktidar nasip etmesin” dedi.

Yapılan basın açıklaması ve protestonun ardından esnaf ziyaretlerinde bulunularak esnafın son zamlardan sonraki durumları hakkında bilgiler alındı.