​​​​​​​8-10 yıl önceden virüsün Çin'den çıkacağını bilmek!

Sözcü gazetesinden Ali Gülen,  Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Alman Meclisi'ne 8 yıl önce sunulan Robert Koch Enstitüsü raporunun özetini yayınladı. Raporda "Mutasyona uğramış, yeni SARS-CoronaVirüs, Güneydoğu Asya'daki bir hayvan pazarından çıkacak. Tüm dünyayı saracak. Ülke olarak hazırlıklı olmalıyız. Üç yıl sürecek. İki kez mutasyona uğrayacak. Aşısı üç yılda ancak bulunacak." ifadeleri var.

Haberi paylaşarak, "2012'de, virüsün Güneydoğu Asya'da bir hayvan pazarından çıkacağını rapor etmek garip değil mi?" diye yorum yaptım.

***

Bu arada, bir takipçim, 2 Mart 2020 tarihli Sabah gazetesinde yayınlanan bir haberi ve ayrıca bir videoyu hatırlattı. Haberde "Almanya'da 1 Mart 2020 tarihinden itibaren kızamık aşısı zorunlu oldu." deniliyordu.

İlker adlı takipçim, Fransa'da bir aktivistin yayınladığı bir videoyu da paylaşarak değerlendirme yapmamı istedi. O videoyu seyretmiştim. Fransız genç, korona virüsü, 2004 yılında Pastör Enstitüsü'nün geliştirdiğini, hatta EP 1694 829 B1 adıyla patentini de aldığını belge göstererek anlatıyordu.

Pastör Enstitüsü ise iddiayı hemen yalanlarken "O patent, Sars virüsü için alınmış bir patenttir." açıklamasında bulundu ve korona virüs üzerinde de çalıştıklarını söyledi.  Takipçinin sorusuna şöyle cevap verdim:

"Şu bir gerçek ki bütün büyük devletler, korona virüs üzerinde çalışıyordu! Yalanlamadan da bu anlaşılıyor... Kızamık aşısının, virüs olayıyla bağlantısı konusunda ise çeşitli rivayetler var ama konuya vakıf değilim."

***

Eski DPT uzmanı ve Yüksek Kimya Mühendisi, Milli Merkez Genel Sekreteri Haluk Dural da Almanya'daki rapor üzerinde durdu ve şöyle yazdı:

"Alman makamlarının 8 yıl önce hazırladıkları rapora göre 'Mutasyona uğramış, yeni SARS-CoronaVirüs', Güneydoğu Asya'daki bir hayvan pazarından çıkacak'mış!

Bu kadar isabetli bir atış ancak yeni tip SARS-CoV gibi bir virüsün üretiminden haberdar olmakla mümkündür."

Gerçekten de böyle bir virüsün, Güneydoğu Asya'da bir hayvan pazarından çıkacağını bilmek için iki ihtimal var. Birincisi, o virüsü üretecek olan ekiple birlikte olmak, ikincisi ise böyle bir virüsün nerede ve kim tarafından üretileceğini bir istihbarat sonucu öğrenmek.

Alman makamları bu konuda bir açıklama yapmalıdır.

***

Dural, başka bir bilgiyi daha paylaştı.

"Mature Medicine dergisinde yayınlanan 9 Kasım 2015 tarihli Sars ve korona virüs konulu makalede 'SARS-CoV, fare ve yarasadan ters genetik sistemiyle üretilmiştir' denilmektedir. Makaleye göre iki ayrı genin birleştirilmesiyle tek gen elde edilerek virüs üretilmiştir. 

Gelecek bilimci Peter Schwartz'ın, Rockefeller Vakfı'na bağlı olarak kurduğu Global Business Network tarafından 2010'un Mayıs ayında yayınlanan 'Teknoloji ve Uluslararası Kalkınmanın Geleceği için Senaryolar' başlıklı, raporda ise dünyayı saracak virüs salgınından bahisle aynen günümüzde yaşanan olaylar birebir anlatılmakta, yine Çin vurgusu yapılmaktadır.

Önümüzdeki dönemde özellikle batılı ülkelerde ölümler artıp, toplumsal tepkiler yükseldikçe, bu virüs salgını hakkında kimlerin ne kadar vahşi ve melun planlar yaptıkları ortaya dökülecektir."

***

Peki bu çalışmalar yapılırken, Türkiye neyle meşguldü? Türkiye, kendi ordusuna, istihbarat servisine ve aydınlarına kumpas kuran bir kadronun elinde sürükleniyordu. Şimdi de öyle...

Şimdi dünyanın ve Türkiye'nin içine düştüğü şu büyük bunalım sırasında bile sosyal medyada uygunsuz, ağır mesajlar paylaşan İsrafil K. Kumbasar'a saldırıyı övmekle meşgul olanlar var! Yazıklar olsun!

 

dfs-004-001-011.jpg

Yazarın Diğer Yazıları