8. Kayseri Altın Çınar Film Festivali'nin jüri üyeleri ve finale kalan filmleri belli oldu

8. Kayseri Altın Çınar Film Festivali'nin jüri üyeleri ve finale kalan filmleri belli oldu
Anadolu Sinemacılar Derneği tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla düzenlenen 8'inci Kayseri Altın Çınar Film Festivali'nin jüri üyeleri açıklandı.29-31 Ekim'de gerçekleştirilecek festivalde, Ulusal Kısa Film Yarışması Jüri Başkanı Türkiye Sinema ve Audiovisuel Vakfı (TÜRSAK) Başkanı Elif Dağdeviren oldu.

AA'da yer alan habere göre Kültür ve Turizm Bakanlığı destekleriyle, Anadolu Sinemacılar Derneği tarafından düzenlenen ‘Kayseri Altın Çınar Film Festivali’ sinemadan aldığı ilhamla yeni normale uygun bir biçimde ‘çevrimiçi’ olarak 8. Kez sinemaseverlerle buluşacak.

29-31 EKİM'DE GERÇEKLEŞTİRİLECEK

29-31 Ekim'de gerçekleştirilecek festivalde, Ulusal Kısa Film Yarışması Jüri Başkanı Türkiye Sinema ve Audiovisuel Vakfı (TÜRSAK) Başkanı Elif Dağdeviren oldu.

3 JÜRİ ÜYESİ AÇIKLANDI

Ulusal Kısa Film Yarışması kategorisinin diğer jüri yeleri ise Görüntü Yönetmenleri Derneği (GYD) kurucu üyesi Engin Özkaya, yönetmen Banu Sıvacı, dizi ve tiyatro oyuncusu Sermet Yeşil ile oyuncu Beste Bereket olarak belirlendi.

FİNALİST 10 FİLM BELLİ OLDU

29 Ekim’de başlayacak ve 31 Ekim’e kadar devam edecek olan festivalin yarışma kısmına 238 film başvurdu. Ulusal Belgesel Film kategorisinde 10, Ulusal Kısa Film kategorisinde 10 film yarışacak;

Ulusal Belgesel Film Finalistler

1-) Ada’m / Turgay Kural

2-) Adana: Köprü Başı / Necati Öz

3-) Aksakal / Yusuf Yurdigül

4-) Bir Varmış Bir Yokmuş / Emre Karapınar

5-) Büyülü Fener Bekçileri / Bahadır Kapır – Ferhat Zengin

6-) İnziva / Mert Eşberk

7-) Levanten / Efe Can Aktaşlı

8-) Rüya Makamı / Çağla Çağlar

9-) Tülütabaklar “Ölümsüz Kahramanlar”

10-) Uzun İnce Bir Yoldayım – Tuğba Kozan