ABD Başkanı Donald Trump'tan bilim dünyasını birbirine düşürecek korona açıklaması

ABD Başkanı Donald Trump'tan bilim dünyasını birbirine düşürecek korona açıklaması
Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Trump, son yaptığı açıklamada koronayı yendiğini ve hastalığa karşı bağışıklığı olduğunu açıkladı. Ancak Trump'ın bu açıklamaları, bilim dünyasında önemli bir tartışmanın fitilini ateşleyebiliri.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, bir süre önce korona virüse yakalanmıştı. Son olarak tedavi olduğu hastaneden taburcu olan Trump, Beyaz Saray'dan halka seslendi. 

"GÖRÜNEN O Kİ BAĞIŞIKLIĞIM VAR" 

Bugün sosyal medya hesabından yeni açıklamalarda bulunan Trump, hastalığı yendiğini belirterek, "En iyi testlerden geçtim, en iyi standartlardaki testlerden geçtim ve harika durumdayım. Görünen o ki bağışıklığım var. Dışarı çıkabilirim. Görünen o ki bağışıklığım var, bilmiyorum, belki uzun zaman ya da kısa zaman için, belki ömür boyu geçerlidir, kimse kesin olarak bilmiyor. Ama benim bağışıklığım var" dedi. 

"KORUYUCU BİR PARILTIYA SAHİP OLMANIN ANLAMI VAR"

Trump, açıklamalarına şöyle devam etti: 

"O kadar iyi hissediyorum ki, bilirsiniz, 'bağışıklık' kelimesinin bir anlamı var. Gerçekten koruyucu bir parıltıya sahip olmanın bir anlamı var. Bence buna sahip olmak oldukça önemli."

Ancak Donald Trump'ın 'bağışıklığa' yönelik açıklamaları, bilim dünyasında büyük tartışmaların fitilini ateşleyebilir. Çünkü, konu hakkında çalışmada bulunan bazı bilim insanları, korona virüse ikinci kez yakalanmanın mümkün olduğunu belirtmişti.

Başka gruplar da hastalığı atlatan birinin en az 3 ay korunduğu şeklinde bulgulara ulaştıklarını açıklamıştı. Ancak bilim dünyasında, bağışıklık konusu netlik kazanmayan bir konu olmaya devam ediyor.