ABD Başkanı Trump ile ilgili kafa karıştıran korona iddiası. Virüs çıktığını ne zaman öğrendi

ABD Başkanı Trump ile ilgili kafa karıştıran korona iddiası. Virüs çıktığını ne zaman öğrendi
ABD Başkanı Donald Trump’ın korona virüs tedavisi askeri hastanede sürerken ortaya çıkan bir iddia kafaları karıştırdı. Beyaz Saray’dan bir yetkilinin iddiasına göre, Trump, korona virüse yakalandığını ilk olarak Perşembe günü hızlı tanı kitiyle yaptırdığı testle öğrendi. Trump’ın daha sonra yaptırdığı PCR testinin ise negatif çıktığı öğrenildi.

Sözcü'de yer alan habere göre, ABD Başkanı Donald Trump’ın ne zaman korona virüse yakalandığı ile ilgili ortaya çarpıcı bir iddia atıldı. İsmini açıklamayan bir yetkili, Trump’ın ilk Covid-19 pozitif sonucunu Perşembe günü New Jersey’den dönerken aldığını söyledi.

Hızlı tanı kiti ile alınan bu sonucun ardından ABD Başkanı Trump daha kapsamlı olarak PCR testine girdiği ve bunda da negatif sonuç elde ettiğini açıkladı. Trump, Perşembe günü New Jersey’de bağışçıları ile bir araya gelmiş ve sosyal mesafe kuralları ya da maske önlemi almamıştı.

Trump’a 250.000 dolar bağışlayabilen herkes etkinliğe katılabilir, masa etrafında Trump’la sohbet edebilir ve fotoğraf çektirebilirdi. O gece düzenlenen etkinlikte kimsenin sosyal mesafe önlemlerini önemsemediği belirtildi.

DOKTORU KAFALARI KARIŞTIRDI

İsmini açıklamayan bu yetkilinin Perşembe günü ilk negatif sonucun ulaştığına dair açıklamaları iki gün önce Beyaz Saray’daki veri kirliliğinin de kaynağını ortaya çıkardı. Beyaz Saray Doktoru Sean Conley, önceki gün günü yapılan açıklamada Trump’ın hastalıkla 72 saattir mücadele ettiğini söylemişti fakat Trump’ın yaklaşık 36 saat önce testinin pozitif çıktığına yönelik açıklamasıyla çelişmişti.

Conley daha sonra geri adım atarak Cumartesi günü sözlerini yanlış ifade ettiğini söylemişti. Conley, “Üçüncü gün diyeceğime yanlışlıkla 72 saat dedim ve ikinci gün yerine de 48 saat ifadesini kullandım” demişti.

TÖRENDEKİ 6 KİŞİDE COVID-19 ÇIKTI

Öte yandan ABD kamuoyunu yasa boğan yüksek mahkeme yargıcı Ruth Bader Ginsburg’un ölümü sonrasında Trump’ın alelacele atadığı yargıç Amy Coney Barrett için Beyaz Saray’da düzenlenen törende en az 6 kişinin Covid-19 çıkması uluslararası kamuoyunun gündemine bomba gibi düştü.

Trump ve First Lady haricinde Kellyanne Conway, John Jenkins, Mike Lee ve Thom Tillis’te Covid-19 çıkması, sosyal mesafe kuralları ve maske kullanımının ne kadar önemli olduğunu gözler önüne serdi.