ABD'den korona aşısıyla ilgili flaş adım

ABD'den korona aşısıyla ilgili flaş adım
Korona virüs salgınına karşı biyoteknoloji şirketi Moderna tarafında geliştirilen aşıya ABD Gıda ve İlaç Dairesi'nden (FDA) acil kullanım onayı geldi. FDA Komisyon üyesi Stephen Hahn, "Küresel salgına karşı bir adım daha atıldı." diye konuştu.

Sputnik'te yer alan habere göre, ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), Moderna şirketi tarafından geliştirilen, ülkenin ikinci yeni tip korona virüs (Covid-19) aşısının acil kullanımına onay verdi.

YAŞ KRİTERİ DE BELİRTİLDİ

FDA'dan yapılan açıklamada, söz konusu aşının 18 yaş ve üstü bireylerde kullanılmak üzere ABD'de dağıtımına izin verildiği kaydedildi. Açıklamada, aşının potansiyel faydalarının bilinen olası risklerinden daha ağrı bastığı belirtildi.

"ÖNEMLİ BİR ADIM DAHA ATILDI"

FDA Komisyon üyesi Stephen Hahn, açıklamasında "Covid-19'un önlenmesi için şu anda iki aşının mevcut olmasıyla birlikte FDA, ABD'de her gün çok sayıda hastaneye yatış ve can kaybına neden olan bu küresel salgına karşı mücadelede önemli bir adım daha attı" ifadelerini kullandı.

"ŞEFFAF BİR İNCELEME YAPILDI"

Hahn, "İki Covid-19 aşısına, FDA'nın açık ve şeffaf bilimsel inceleme süreci sayesinde, Amerikan halkının FDA'dan beklediği acil kullanım yetkisini desteklemek için gerekli olan sıkı güvenlik, etkinlik ve üretim kalitesi standartlarına bağlı kalarak hızlandırılmış bir zaman çerçevesi içinde onay verildi" diye konuştu.