ABD silahlı teröristler Afrin'de teyakkuzda

ABD silahlı teröristler Afrin'de teyakkuzda
PKK, ABD'den aldığı silahlarla donattığı birliklerini, Türkiye'yi hedef alacak şekilde Afrin'de konuşlandırıyor.

Teröristler, TSK'nın olası operasyonuna karşı, Kırıkhan, Aktepe ve Kilis sınırlarının karşısına yığınak yapıyor.

Afrin'de bir süredir yaşanan hareketlilik giderek artıyor. Daha önce Afrin'deki her evden en az bir kişinin PKK'ya katılması kuralını koyan terör örgütü, bu kez eğittiği silahlı birimler ve ABD'den aldığı silahlarla birlikte, hedef Türkiye olacak şekilde konuşlanmaya girişti. PKK'nın Arap unsurların bulunduğu karargâhların önünde teröristlerin sızma önlemi aldığı belirtiliyor.

Teröristler Türkiye'den olası harekât bekledikleri sınırdaki noktalara ABD'den aldığı ağır silahları sevk ediyor. PKK, TSK'nın Afrin'e yapacağı olası bir operasyonu engellemek için geçtiğimiz hafta Afrin yakınlarında işgal altında tuttuğu Tel Rıfat kasabasını Suriye rejim güçlerine devretmişti. Eş zamanlı olarak ise şehirde PKK'lı unsurlar tam anlamıyla teyakkuza geçirildi.

Bölgeden yansıyan haberlere göre şu anda Afrin'deki PKK'lıların en çekindikleri konu içlerine bir "sızma" olması. PKK'nın en çok korktuğu ise PKK'nın içindeki Arapların oluşturduğu karargâhlar. PKK üst yönetimi, bölgede çok sayıda Arap bölgesini işgal etmeleri nedeniyle söz konusu grupların içinden muhtemel bir operasyona destek verilmesinden endişe ediyor.

PKK'nın Afrin'de aldığı diğer önlemlerin ise şunlar olduğu belirtiliyor: Afrin giriş ve çıkışlarında bulunan Kıtme ve Dar et İzze kontrol noktalarında siperler kazıldı. Bölgedeki personel sayısı arttırıldı. Bir harekât beklenilen Hatay Kırıkhan karşısındaki Şeyh Hadid, Aktepe karşısındaki Racu ve Kilis karşısındaki Sincar'a yığınak yapıldı. Bu bölgelere ABD'den alınan ağır silahlar konuşlandırıldı.

TSK ve ÖSO'nun planladığı Afrin operasyonunun iki dağ arasındaki savaşa sahne olması bekleniyor. Azez'deki Burseya Dağı ile Afrin girişindeki Bereket Dağı arasında uzanan hat kontrol altına alınarak Afrin'in dünyadan izole edilmesi amaçlanıyor. Hainlerin teyakkuz durumu devam ederken Afrin'de soğuk duş etkisi oluşturan bir iddia da ortaya atıldı.

Uzun süre teröristlerle birlikte hareket eden Arap bir komutanın PKK'nın ABD desteğiyle Suriye'yi bölmeye yönelik adımlarına karşı Afrin'den çıkarak Türkiye'ye geldiği ve Afrin operasyonu için güvenlik birimlerine danışmanlık yaptığı ifade ediliyor. Söz konusu komutanın Ebu Ali kod adlı olduğu da gelen bilgiler arasında yer alıyor.

ABD'den YPG'ye 700 milyon dolarlık silah

Amerikan dergisi Foreign Policy'de yer alan bir makalede Washington'ın Suriye'de IŞİD'e karşı savaşan PKK/YPG ve benzer örgütlere 700 milyon dolarlık silah yolladığı bildirildi. ABD'nin yardımının kağıt üzerinde yasal ancak uluslararası kurallara uygun olmadığı iddia edildi. Rapora göre Pentagon, Suriye'de IŞİD'le mücadele için aralarında PKK/YPG'nin de olduğu gruplara değeri 2.2 milyar dolara ulaşması beklenen silah yardımı yaptı. Fakat Pentagon, kağıt üstünde yasalara uygun işlem yapmış gibi gözükse de gerçekte uluslararası kuralları çiğniyor. Bunun sebebi ise ABD'nin resmi belgelerde hileye başvurması. Silahları tedarik eden şirketler, ürünlerinin nereye ve kimlerin eline ulaşacağını bilmiyor.

İlgili Haberler