ABD Suriye’de kadın ve çocukları öldürdüğü hava saldırısını savundu

ABD Suriye’de kadın ve çocukları öldürdüğü hava saldırısını savundu
Suriye’de 2019 yılında 80 kadar kadın ve çocuğun hayatını kaybettiği gerçekleştirilen hava saldırısını kabul eden ABD saldırıda haklı olduklarını savundu.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) 2019’da kadın ve çocukların katledildiği hava saldırısını önce kabul edip doğruladı sonra da savundu.

CENTCOM, "birçok kadın ve çocuğun beyinleri yıkanarak IŞİD için silahlandığını; bu sebeple öldürülen kişilerin kesin bir şekilde sivil olarak sınıflandırılamayacağını ifade etti.

Hava saldırısı, 18 Mart 2019 tarihinde Fırat Nehri kıyısındaki Baghuz kasabasında meydana geldi. Bu tarihte SDG güçleri, IŞİD''in Suriye''de kalan son güçlerini çevreliyordu.

New York Times''ın haberine göre, savaştan kaçmaya çalışan kadınların ve çocukların olduğu kalabalığın üzerine iki bomba bırakıldı. Bu kişilerin Katar''daki bir üsten komuta edilen ABD SİHA''sı tarafından ''sivil'' olarak nitelendirildiği belirtildi.

Habere göre bombalar atıldığında Katar''daki El Udeid Hava Üssü buz kesti. Bir analistin kısa süre içinde chat sistemi üzerinden "O bombayı kim attı?" diye sorduğu, yetkililerin olası bir savaş suçunu soruşturma için sisteme kayıt oluşturduğu belirtildi.