Abdulkadir Karaduman Erdoğan'ın sözlerini tekrar gündeme getirdi

Abdulkadir Karaduman Erdoğan'ın sözlerini tekrar gündeme getirdi
Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Binaların yıkılmasının asıl sebebi ahlak hırsızlığıdır, demokrasiden çalmaktır, hukuk kapkaççılığıdır" sözlerini tekrar gündeme getirdi.

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Elazığ depremiyle ilgili, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2003 Bingöl depremi sonrası partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmayı yaptı.

Karaduman konuşmasının Erdoğan'a ait olduğunu konuşması biterken söyledi. 

Karaduman, "Şimdi burada bahsettiğim bu sözler, 2003 Bingöl Depremi sonrası partisinin grup toplantısında konuşan AK Parti Genel Başkanı, dönemin başbakanı sayın Erdoğan'ın sözleridir" dedi. 

İşte Abdulkadir Karaduman'ın yaptığı konuşma:

"Binaların yıkılmasının asıl sebebi ahlak hırsızlığıdır, demokrasiden çalmaktır, hukuk kapkaççılığıdır, siyaset yankesiciliğidir ve kamu yönetimi kalpazanlığıdır" 

"Depremde insanlarımızın ölmesi sadece malzemeden çalma hırsızlığı elbette ki değildir; aynı zamanda bir insanlık hırsızlığıdır. Elbette bütün bu olanlar 'kader' diye geçiştirilemez" 

"1999 Gölcük depremi, 2003 Bingöl depremi, 2011 Van depremi... Bütün bu afetlerin hepsi ülke olarak üzüldüğümüz ancak siyaset eliyle hiçbir önlem alınmayan sadece birer istatistik olarak tarihe geçmiştir. Dolayısıyla bu konuşmamda sadece ama sadece şu hususları ifade etmek istiyorum; yer altında fay kırıklıklarından bağışlayın söylemek zorundayım, kırılan ar damarlarıdır." 

"Türkiye, yıllarca har vurup harman savurma mantığıyla yönetildiği için bu sonuçları hep birlikte yaşıyoruz. Deprem konusunda ne yazık ki yıllardır hiçbir önlem alınmamıştır. Yıllardır hiçbir çözüm üretilmemiştir. Sadece vaat üretilmiştir. Sonuç sadece inşaat malzemesi çalmaya indirgenemez. Depremlerde ortaya çıkan felaketin asıl sebebi kamudaki yolsuzluklardır ve yönetim sorunudur."

Karaduman konuşmasını, "Şimdi burada bahsettiğim bu sözler, 2003 Bingöl Depremi sonrası partisinin grup toplantısında konuşan AK Parti Genel Başkanı be dönemin Başbakanı sayın Erdoğan'ın sözleridir. Biz de bugün bu sözlerin altına imzamızı attığımızı ifade etmek istiyoruz" sözleriyle bitirdi.