Abonelik iptali çilesi son buluyor. Artık E-Devlet ile yapılabilecek

Abonelik iptali çilesi son buluyor. Artık E-Devlet ile yapılabilecek
Vatandaşların abonelik iptali çilesi artık sona eriyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun çalışmalarını tamamlamasının ardından internet, telefon gibi abonelik iptalleri artık e-Devlet üzerinden yapılabilecek.

KAYNAK: ANADOLU AJANSI

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren müjdeli haber Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'ndan (BTİK) geldi. Televizyon, internet, telefon gibi abonelik sözleşmelerinin iptali için istenen faks, imzalı dilekçe ve kimlik ibrazı dönemi artık sona eriyor.

Adeta vatandaşların çilesi haline gelen sözleşme feshi, BTİK tarafından çalışmaların tamamlanmasıyla e-Devlet üzerinden yapılması mümkün olacak.

"ABONELİKTEN ÇIKMAK PRANGALARDAN KURTULMAKTAN DAHA ZOR"

Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, tüketicilerin abonelik sözleşmelerini fesih etmek için büyük uğraşlar verdiğini ifade ederek, "Hepimiz bir yerlere aboneyiz. Özellikle cep telefonu ve internet aboneliği çok yaygınlaştı. Burada en büyük sorun şu; abone olmak çok kolay ama abonelikten çıkmak prangalardan kurtulmaktan daha zor. Tüketici çırpınıyor. Operatörler de 'bizim şurada bayimiz var gidip ıslak imzalı, kimlik ibrazlı fesih dilekçesi vereceksin ondan sonra biz değerlendireceğiz' diyorlar. Eskiden abonelikten çıkmak isteyen tüketicinin en büyük başarısı dondurmak oluyordu. Bir süre sonra da sürpriz faturalarla karşı karşıya kalıyordu" dedi.