Trabzon’da heyecan

Trabzon’da heyecan
Trabzon’da heyecan

UEFA’nın Fenerbahçe ile Beşiktaş hakkındaki kararı, Karadeniz’i salladı. Gelişmelere bordo-mavili yönetim sessiz kal

UEFA’nın Fenerbahçe ile Beşiktaş hakkındaki kararı, Karadeniz’i salladı. Gelişmelere bordo-mavili yönetim sessiz kalırken, taraftarlar sosyal medyada adeta bayram yaptı. Yerel basın ise sevinç çığlıklarını manşetlerine taşıdı

 

Adalet yerini bulacak

 

Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın UEFA Disiplin Kurulu’na verilmesi, Trabzonspor taraftarlarını coşturdu. İki yıldır 2010-11 sezonu şampiyonluğu beklentisi içinde olan bordo-mavililer, flaş gelişmenin ardından tüm Türkiye’de bayram havası estirmeye başladı. UEFA’nın kararının Türk futbolunda ciddi yansımalarının olacağını vurgulayan taraftarlar, UEFA’dan gelen haberin ardından sosyal medyayı salladı. Yerel medyadan alınan bilgilere göre, iki yıldır Fenerbahçe’ye haksız verildiği ileri sürdükleri şampiyonluk kupasının müzelerine gelmesi bekleyen Trabzonspor sevdalıları, “Sonunda hakkımız olanı alacağız” yorumlarıyla sanal alemi kilitlediler. Özlemlerinin biteceklerini ileri süren taratarların UEFA ve FIFA’yı mail yağmuruna tutacakları belirtildi.

 


Kupanın yeri hazır

 


UEFA’nın kararının ardından taraftarlar bayram yaparken, sessizliğe bürünen yönetim kanadının yapacağı açıklamalar merakla beklenirken, kulislerde dolaşan haberler camiada ayrıca yankı yaptı. Haberi Saray Bosna’da alan başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’nun, kendisine bilgiyi veren yöneticiye, “Bu beklenen bir sonuçtu, şaşırmadım. Zaten kupanın yeri bile hazır. Çünkü Trabzonspor 2010-11 sezonunda tartışmasız şampiyonudur. Ancak bizim hakkımız yenmiş ve alınterimizle aldığımız şampiyonluk görmezlikten gelinmiştir. Seçimi kazanmadan önce bu işin peşini asla bırakmayacağımı söylemiştim. UEFA’nın ikinci kez Fenerbahçe’yi Disiplin Kurulu’na sevketmesi, şike kararının verileceğinin en büyük göstergesi” diye konuştuğu öğrenildi.

 


Şampiyonluk geliyor

 


UEFA’nın Fenerbahçe’yi Disiplin Kurulu’na sevk etmesi, Karadenizlileri ve Türkiye’nin her yerinde yaşayan Trabzonlular’da geniş yankı uyandırırken, yerel basında da sevinç manşetleri atıldı. Bordo-mavili taraftarların kararı sosyal medyada kısa sürede duyurmasının  çalkantıları üst düzey gündem oluştururken, yönetim gelişmelere sağduyulu yaklaştı. Ancak Trabzon’dan yayın yapan yerel gazetelerde, kararı sevinçle karşıladı, 2010-11 sezonu Şampiyonluk Kupası’nın bordo-mavili kulübe geri verileceğini iddia etti. Şehirde ve bölgede dün çıkan yerel gazetelerin tamamı anlaşmışçasına ortak başlıklar atıp, alın terleriyle kazandıklarını iddia ettikleri şampiyonluğu, TFF’nin Trabzon’un vereceğini duyurdular.

 


Yerel basın

 


Kuzey Ekspres Gazetesi: “TFF’ye UEFA tokadı!”, “Şimdi gecikmiş adaleti sağlamak ve Trabzonspor’un hak ettiği kupanın gerçek sahibine verilme zamanıdır.”
İlkhaber Gazetesi: “Fenerbahçe kümeye kupa Trabzonspor’a”, “Fenerbahçe şike yaptığını KAP’a bildirdi”, “Fenerbahçe’nin ceza almasına, kupanın Trabzonspor’a verilmesine kesin gözüyle bakılıyor.”
Taka Gazetesi: “Şampiyonluk turu yakın”, “UEFA’yı bağıra-çağıra uyandırdık.”
Karadeniz Gaezetesi: “Artık kaçacak yeriniz yok”, “Yıldırım ve ekibi şimdi yandı.”
Karadeniz’de Sonnokta gazetesi: “Ve UEFA şikecilerin tepesine bindi”, “TFF vereceksin kupayı!”, “Çalınan kupanın gerçek şampiyona verilmesine artık sayılı günler kaldı”, “Türk yargısını hiçe sayan TFF bakalım şimdi ne yapacak?”
Günebakış Gazetesi: “Ne Başbakanın tavrı, ne TFF’nin kararı, Hiçbiri şikeyi örtemedi”, “Yaşasın küresel adalet.”

 

Sebahattin Çakıroğlu:  Karara saygı duyacağız

 

Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı Sebahattin Çakıroğlu, UEFA’nın Fenerbahçe ve Beşiktaş’ı disiplin kuruluna sevk etmesiyle ilgili olarak, “UEFA’nın vereceği bütün kararlara saygılıyız” dedi. Çakıroğlu, yaptığı açıklamada, süreci başından beri takip ettiklerini belirterek, “Gelişmeleri yakından izliyoruz” dedi. Karara şaşırmadıklarını ifade eden Çakıroğlu, “Beklenen bir şeydi. Daha da fazla bir yorum yapmanın anlamı yok şu anda. Çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yorum yapmıyoruz. UEFA’nın vereceği kararı bekliyoruz. UEFA’nın vereceği bütün kararlara saygılıyız” dedi.

 


Şener: Ben söylemiştim

 

Trabzonspor Eski Başkanı Sadri Şener, UEFA’nın Fenerbahçe ve Beşiktaş’ı disiplin kuruluna sevk edilmesiyle ilgili olarak, “Biz o zaman ’bu senenin şampiyonu biziz’dedik. İşte bu haklılığımız ortaya çıkıyor. Hayırlı olsun. Türkiye için hoş değil tabii ki” dedi. “Kulüplere ciddi bir ceza çıkarsa bundan sonra kimse bu işlere kalkışmaz” şeklinde konuşan Şener, “Yani o yıl Fenerbahçe şampiyon olmasa da biz olsak ne olurdu. Yani bu dünyanın sonu değil ki. Normal hukuk açısından kupanın Trabzon’a verilmesi gerekir” ifadesini kullandı.