Şehitler mezarda katili ferah odada!

Şehitler mezarda katili ferah odada!
Şehitler mezarda katili ferah odada!

Şehit yakınlarının yüreğine bir kez daha ateş düştü. İktidara her istediğini kabul ettiren teröristbaşı Öcalan, şimdi de “

Şehit yakınlarının yüreğine bir kez daha ateş düştü. İktidara her istediğini kabul ettiren teröristbaşı Öcalan, şimdi de “rutubetsiz ve güneş alan” ferah odaya taşındı

 

Teröristbaşı Öcalan, pazarlık sürecinde masaya sürdüğü bir isteğini daha Türk milletinin gözüne soka soka Başbakan Tayyip Erdoğan’a kabul ettirdi. Öcalan’a isteği olan “rutubetsiz” ve “güneş alan” yeni oda tahsis edildi. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, İmralı canisine geniş oda tahsisine tepkisini, “Bu uygulama şehit aileleri evlerine bir kez daha ateş düşürdu.
Diğer mahkûmların şartlarına bakıp Öcalan’la kıyaslayınca utanç duyuyorum” sözleriyle gösterdi. Bebek katiline lüks oda tahsisin hem milletin tepkisini çekeceğini hem de demokrasi ile bağdaşır bir uygulama olmadığını söyleyen Altay, “Halkın gözünde de kabul görmeyecek bir durum. Şehitlerin yakınları için azap olur. Tutuklu milletvekillerinin durumu da göz önünde tutulup hükümetin niyeti ve anlayışı bakımından herkesin ciddi bir sorgulama yapması gerekir. Öcalan’a VİP mahkum muamelesi yapılması haksızlıktır. Şehit ailelerinin sesinin çıkması lazım” dedi.

 


Çalışma ofisi de ister

 


MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da, pazarlık sürecinin sonunda teröristbaşının tahliye edilmesinin sürpriz olmaması gerektiğini söyledi. Öcalan’a giderek iltimaslı davranıldığına dikkat çeken Vural şöyle konuştu:
 “Onu idamdan kurtardılar, şimdi de müebbet hapisten kurtarmaya çalışıyorlar. Dünyanın hiçbir yerinde bir terör örgütünü yöneten katile ayrıcalıklı muamele yapılmaz. Yakında çalışma ofisi verirler, belki de vardır. Oldu olacak Başbakan’ın yanında bir oda tahsis etsinler, süreci birlikte yürütsünler. Böyle bir katile bu şekilde davranmak, ’ettikleri yanına kâr kaldı’demekten başka bir anlam taşımıyor. Ağırlaştırılmış müebbet cezası böyleyse o zaman tüm mahkûmlara aynı şartlar sağlanılmalı. Nasıl idamın kaldırılmasına ’evet’dediyse AKP hükümeti, ağırlaştırılmış müebbet hapsin hafifletilmesine de ’evet’diyecektir. Bunlarla hukukun üstünlüğü sağlanamaz. Öcalan istiyor, AKP yapıyor. AKP milli iradenin gereğini değil Öcalan’ın isteklerini yerine getiriyor.”

 


Şehit aileleri üzgün

 


Şehit Aileleri Derneği Federasyon Başkanı Hamit Köse, hükümetin kayıtsız şartsız terör örgütü PKK’ya teslim olduğunu vurguladı. Kandil’in her isteğini hükümetin zaman geçirmeden yerine getirdiğini anımsatan Köse, şöyle konuştu: “Milletimizin üzerine ölü toprağı serpilmiş. Nasılsa şehit haberi gelmiyor diye kimse sesini çıkarmıyor. Yaptığı pazarlığı söyleyemiyor ama ’şehit gelmiyor’diyebiliyor. Öcalan Başbakan’a ’seninle sözleşme yaptık beni dışarı çıkar’dese anında yerine getirir. Eski Genelkurmay Bakanı İlker Başbuğ’a müebbet hapis verilmesinin amacı ileride Öcalan’ın çıkarılması planıdır. Belki de her hafta bir kadınla beraber olacak. Çalışma odası da verilebilir.”

 

Öcalan’ın talebine Adalet Bakanlığı “olur” verdi

 

Teröristbaşı Öcalan’ın daha geniş ve ferah oda talebi kabul edilirken, BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Eski odasına geçti. Ancak nakil hafta sonu yapılacak. Beraber fotoğraf çektirdik” dedi. Öcalan, “nem, rutubet ve sağlık koşullarına uygun olmadığı” gerekçesiyle odasının değiştirilmesi için başvurunca, Adalet Bakanlığı yetkilileri talebi olumlu bulup, başka bir odaya nakledilmesine karar vermişti. Demirtaş, Öcalan’ın 2009 yılından bu yana tutulduğu 12 metrekarelik odasının değiştirildiğini açıklarken, şöyle konuştu: “2009’dan beri kaldığı yerden çıkarıldı, yine aynı cezaevin içerisinde bitişik odada, Türkiye’ye ilk getirildiğinde konulduğu yere alındı. Yeni konulduğu yer eski yeridir ve birkaç metre daha geniştir. Son görüşmemizde ilk kez fotoğrafları çekildi. Henüz bunları almış değiliz. Biz çekmiyoruz, cezaevi ve Bakanlık yetkilileri tarafından çekilmiş fotoğraflardır.”

 

“Odasının değiştirilmesi özgürlüğün ilk adımları”

 

Sözde sürecin amacının İmralı canisi Öcalan’ın özgürlüğüne kavuşturulmak olduğunu söyleyen Emekli Tuğgeneral Nejat Eslen, “Öcalan’ın odasının değiştirilmesi, bu sürecin başlangıcıdır. Eski Genelkurmay Başkanı dâhil generaller, subaylar müebbet hapse mahkûm edilirken, TSK’nın şerefi askerleri Öcalan’la eşitlendi. Caniyi birden özgür bırakırsanız tepki çeker, kuşu kafesten salmadan önce halkı yavaş yavaş alıştırıyorlar.

 


Evlatlık alsın

 


Suriye ve Irak’ta başlarına gelebilecek saldırıda Türkiye’yi garanti kuvvet haline getirmeye çalışıyorlar. Sıkışacaklarını, çıkmaza gireceklerini ve müşkül duruma düşeceklerini biliyorlar. O yüzden geleceklerini TSK’nin güvencesi altında tutuyorlar” dedi. İstanbul Şehit Aileleri Dayanışma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Şencan Bayramoğlu da, iktidarın şehit ailelerinini adam yerine bile koymadığını kaydederken, tepkisini şöyle dile getirdi: “Bizim çocuklarımıza ‘şehit de neymiş, öldülerse öldüler’ şeklinde bakıyorlar. Bizi de ’boşuna konuşan insanlar’olarak görüyorlar. Öcalan’ın bu şekilde muamele görmesine son derece tepkiliyiz. Bize göre Başbakan onu kendi villasına çıkarsa çok daha güzel olur. Çok güzel yeni yaptırdığı konakları var ya. Biz artık böyle düşünüyoruz. Çünkü sözün bittiği yerdeyiz. Başbakan onu himayesine almış, onunla el ele tutuşmuş. Beraber anayasa yapıyor, beraber yürüyor. Türk halkını, Türklüğü hiçe sayıyor. Onun için Başbakan Öcalan’ı evlatlık da edinse iyi olur. Elele, kolkola yürüsünler. Üçüncü oğlu olarak bağrına bassın. Tam yakışanı budur. Buraya geldik artık.”

 

“PKK’ya şehitlik açtırdılar”

 

Kırıkkale Şehit Aileleri Derneği eski Başkanı Mehmet Gençer, Öcalan’ın kaldığı yerin genişletilmesinin tek başına değerlendirilmesi gereken bir olay olmadığını kaydederek, “Bu hükümet PKK’nın ve Öcalan’ın her istediğini yerine getiriyor. Pazarlık yapıp karakolları bile boşalttılar. Onların yerine PKK’lılar yerleştirildi. Güneydoğu’dan tamamen çekilen devlet bölgeyi PKK’ya teslim etti. Devletin varlığı ortadan kalkmış durumda. PKK haracını topluyor, müteahhitlerden haraç alıyor, kimsenin sesi çıkmıyor, silahlı militanları ile halkı toplayıp sözde şehitlik açıyor. Ne yazı ki devlet bunlara ses çıkartmıyor. Bu hükümet yakında ölen PKK’lıları da şehit ilan edecek” diye konuştu.