Adaletinizi ve vicdanınızı sevsinler!

Adaletinizi ve vicdanınızı sevsinler!

Celaleddin Polat, Tunceli''nin Hozat ilçesinin CHP''li belediye başkanıydı… 2019 yerel seçimlerinde aday olmadı… 31 Mart seçimlerinden sonra değişen Ankara Büyükşehir Belediyesi''nde ASKİ yönetim kurulu üyesi yapılması gündeme geldi… Bakanlıktan onay gerekiyordu… O onay bir türlü gelmedi…

Celaleddin Polat''ın yönetim kurulu üyeliği gerçekleşmedi… Gayriresmi biçimde akrabalarının örgüt bağlantılarını sözde keşfettiler!.. Öyle ya Tuncelili''ydi, Hozatlıydı, Aleviydi, dolayısıyla bir şeyleri çıkardı!..

Daha Hozat Belediye Başkanı''yken, 2018''de, Munzur Üniversitesi''yle Seyit Cemal Vakfı''nın düzenlediği çalıştayda, Celaleddin Polat şöyle sesleniyordu katılımcılara: "Moğol istilasından sonra Anadolu''yu ayağa kaldıran, insanımızı kardeşlik bağıyla birbirine bağlayan Horasan erenlerine, onların yoluna ve anlayışına şimdi daha fazla ihtiyacımız var..."

Sen, Hozat gibi riski yüksek bir ilçede, PKK''nın ve radikal örgütlerin hedefinde belediye başkanlığı yap… Hep birlik ve beraberlikten yana ol… Seyit Cemal Sultan''ı tanımlarken "Kolonizatör Türk dervişlerindendir. Alperendir. Bu toprağı Türkleştiren ve Müslümanlaştıran ululardandır..." ifadelerini kullanırken hiç kimseden çekinme… Milliyetsiz ağızlarca ''Sivas''ın ötesi-berisi'' gibi psikolojik sınırlar çizilirken, Horasan erenlerini bugünün ve yarını çimentosu ilân et… Zor topraklarda milliyetçiliğin gereğini iliklerine kadar yerine getir… Ya sonra? Sonra ''olağan şüpheli'' yaklaşımıyla mağdur edil!..

Sen çık, çoğunluğun sessizliğe büründüğü mahallelerde "Biz Hacı Bektaş Veli''de, Yunus Emre''de görüldüğü gibi İslâm''ın bizi birleştirmesini istiyoruz. Bu nedenle diyoruz ki ''Hepimiz Müslümanız. Allah''ımız bir. Peygamberimiz bir. Hepimiz Ehl-i Beyt''i seviyoruz''. Bu temel konulardaki birliği önde tutmalı, detaylardaki farklılığa gözlerimizi kapamalıyız..." diye açıktan haykır… Ardından ''nasipsizler'' sana ayak oyunu yapsın, lekelemeye kalksın!..

***

Celaleddin Polat''ı ''el birliğiyle'' engelleyenler utanırlar mı bilmiyorum ama kendisinin değişik çalıştaylarda yaptığı konuşmalardan şu pasajları aktarmak istiyorum:

"Bir dilek ve temenni ya da öylesine laf olarak söylemiyorum... Nedir bu temel? Biliyorsunuz Türkiye''de yıllardır bir doğu batı ayrımı almış başını gidiyor... Yıllardır bizlere Erzincan, Tunceli, Malatya ve Elazığ''ı doğu; Afyon, Kütahya, Konya, Uşak, Eskişehir, Çanakkale, Balıkesir, Muğla, Denizli ve Manisa''yı batı olarak tarif ettiler...

Ben size söyleyeyim... Seyit Cemal Sultan Afyon Döğer''de, oğlu Asildoğan Çanakkale''de, Rasul Baba Kütahya Altıntaş Beşkarış''ta, Karacaahmet Sultan''ın evlatları Afyon İhsaniye Karacaahmet''te, Seyit Hayrani Veli Konya Akşehir''de, Kolu Açık Hacım Sultan Uşak''ta, Seyit Battal Gazi Eskişehir Seyitgazi''de ve büyük sultan Hacıbektaş''ta yattığı sürece onların evlatları ve sevenleri Türkiye''nin Balkanlar''ın her yanında olduğundan daha fazla Tunceli''de, Elazığ''da, Erzincan''da, Malatya''da olduğu sürece kim bakar doğuya, kim bakar batıya?

Canlar... Kardeşlerim... Doğu da biziz, batı da biziz... Hâlâ anlamadık mı?"

"Kat etmemiz gereken çok mesafe var... Osmanlı arşiv belgeleri, Şer''iyye sicilleri, vakıf kayıtları, tapu tahrir defterleri, askeri arşivler hep çalışmayı bekliyor... Bu çalışmaları bizler yapmazsak başkaları yapıyor. Yabancılar bu çalışmaları insanlığa hizmet olsun diye yapmıyor. Bizi bölmek ve parçalamak için malzeme üretmek amacıyla yapıyor.Batı ülkelerindeki Türkiye çalışmalarının önemli kısmı etnik ve mezhebi konulardaki araştırmalardır. Bunlar ilmî görünüşlü Ehl-i Salip, Haçlı çalışmalarıdır..."

"Üniversitelerimiz tüm Türkiye ve hatta eski Osmanlı coğrafyasındaki saha araştırmalarıyla, arşiv ve literatür araştırmalarıyla, Horasan erenlerini ve onlardan el alan Anadolu ve Rumeli erenlerini tek tek tespit etmelidir... Tarihi Horasan bölgesini, oradan yaşanan büyük göçü, Türkmenlerin Malatya''da yok edilişini, Karaman, Sahipata ve Germiyan bölgesinin merkez yapılanmasının nedenlerini, bu beyliklerin coğrafyasının sosyolojik yapısını, daha sonra bu bölgeden olan göçleri ilim dünyası inceden inceye araştırmalıdır..."

***

İşte bu adamı terörle ilişkilendirmeye kalktılar, önünü kesmek için… Emeği olan herkesin, adaletine ve vicdanına tükürsünler!..

Allah''tan korkmaz, kuldan utanmaz ve arlanmazlar için bir de youtube linki vereyim: https://www.youtube.com/watch?v=_ONladQz8E0

Yazarın Diğer Yazıları