Adet sökücü yiyecek ve içecekler

Adet sökücü yiyecek ve içecekler
Adet söktürücü ve ağrı giderici özellikler taşıya gıdalar kadınların en çok araştırdığı konulardan biri. Adet olmak için ne yenmeli veya regl olmak için ne yenir? sorulara yanıt arayanlar için adet sökücü besinleri derledik...

Adet getirici bu gıdalar sayesinde adet döngünüzü hızlandırabilir, ağrılarınızla başa çıkabilirsiniz. "Adet olmak için ne yenmeli veya regl olmak için ne yenir?" gibi soruların yanıtlarını aşağıda sizin için derledik. Aşağıda sıraladığımız gıdalar aynı zamanda erken regl olmanızı da sağlayabilir. Tabi ki yalnızca beslenme ile değil bazı egzersiz ve hareketler de adet regl söktürücü sonuçlar alabilirsiniz.

ADET KANAMASI NEDİR?

Ergenlik dönemi ile beraber vücut kadınları potansiyel bir gebelik için adet döngüsüne hazırlar. Hormonlar sayesinde uterus döllenmiş bir yumurta almaya hazırlanırken kan dolaşımının vücutta artması ve vaskülarize olması sağlanır. Eğer döllenme gerçekleşmezse rahim başlangıç durumuna geri döner ve kanı dokulardan serbest bırakır.

ADET SÖKTÜRÜCÜ YİYECEK VE İÇECEKLER

Üreme çağındaki kadınların bir çoğunda ekstra bir düzensizlik yaşanmasa da kimi zaman adette düzensizlikler ve adet döneminin ağrılı sancılı geçmesi gibi sorunlar yaşanabilir. Bu tür sorunlar çoğu kez tıbbi bir müdahaleye gerek duyulmadan yani doğal yöntemlerle yeme, içme programlarında yapılacak bazı değişikliler ile giderilebilir. Adet söktürücü şeyler bu döneminizde en büyük yardımcınız olabilir.

1. ZERDEÇAL

Zerdeçal son zamanlarda sağlıklı beslenmenin, sindirim sistemleri sağlığının insanlar ve özellikle kadınlar için önem kazanmasıyla çok daha fazla tüketilen bir bitki haline gelmiştir. Adet kanamalarının düzenli bir şekilde gerçekleşmesine yardımcı olan zerdeçal aynı zamanda adet sancılarının da önüne geçmektedir. Regl olmayı hızlandıran şeyler arasındadır.

Zerdeçalın kurutulmuş halini öğütüp toz halinde salatalara, yemeklere karıştırarak tüketebilirsiniz. Yoğurt ile karıştırarak da tüketilen toz zerdeçal ile regl dönemi sorunlarına çözüm bulmak mümkündür.

2. REZENE TOHUMU SUYU

Rezene tohumu regl dönemlerinin düzenlenmesinde önemli bir besindir. Ayrıca regl kanamasının gelmesi için rahmi uyarak emmenagogue adındaki maddeyi de içinde barındırmaktadır. Regl hızlandıran hızlandıran şeylerdendir.

1 bardak suya 2 yemek kaşığı rezene tohumu atıp 1 gece bekletmelisiniz. Ertesi sabah suyunu süzüp içerek adet olana kadar devam etmelisiniz.

Kür yapmaktan hoşlanıyorsanız ''''Adet Söktürücü Kürler'''' isimli makalemizi buraya tıklayarak okumanızı tavsiye ediyoruz.

3. DEREOTU

Belli bir kesim dereotunu çok severken bazı kesim insanlar da kokusuna bile katlanamazlar. Ancak şu bir gerçektir ki dereotu sağlık sorunları için kesinlikle tüketilmesi gereken bitkilerin en başında gelmektedir. Özellikle dereotunun adet dönemini kolaylaştırıcı, adet döneminde bünyeyi rahatlatıcı özelliği bu bitkinin sıkça tercih edilmesine sebep olmuştur. Regl söktürücü gıdalardandır.

Dereotunun pişmiş hali değil, çiğ olarak tüketilmesine özen gösterilmelidir çünkü doktorlar çiğ halde tüketilmesinin daha yararlı olacağına dair hemfikirler.

Bitkiler ile şifa bulan insanlardan biriyseniz ''''Regl Söktürücü Bitkiler'''' isimli makalemize buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

4. KEREVİZ

Kereviz, vitaminler, mineraller ve içerdiği faydalı elementler bakımından değerlendirildiğinde tam olarak sağlık dostu bir sebzedir. Adet kanamasını artıran gıdalardandır.

Adet döneminde kereviz yemeği, kereviz salatası veya kereviz çorbası tüketerek bu dönemin daha konforlu ve sorunsuz geçmesi sağlanabilmektedir.

5. KEKİK ÇAYI

Adet söktürücü özelliğiyle bilinen bitkilerden birisi olan kekiği de demleyip çayını içmek çok faydalıdır. Adet söktürücü içecekler arasındadır. Çay halinde tüketmek istemeyenler toz halindeki 1 tatlı kaşığı kekiği çok az balla karıştırıp sabahları aç karnına yiyebilirler.

Adet döneminizi bitki çayları tüketerek geçirmek istiyorsanız ''''Adet Söktürücü Bitki Çayları'''' isimli içeriğimize buraya tıklayarak göz atmanızı tavsiye ediyoruz.

6. HAVUÇ

Havucun faydalarını bilmeyen yoktur. Herkesin yaz kış severek tükettiği havucun bin bir faydasından birisi de adet söktürücü bir yiyecek olmasıdır. Adet olmamızı sağlayan yiyecekler grubundadır. Çiğ olarak tüketildiğinde rahim kaslarının fonksiyonlarını destekleyen havuç hormonların da dengeli bir şekilde salgılanmasını sağlayarak adet sürecinin daha rahat geçmesine ortam hazırlıyor.

7. PAPATYA ÇAYI VE BİBERİYE

Regl döneminde sorun yaşayanlar ve daha erken regl olmak isteyen kadınlar için adet söktürücü bitkilerden biri olan papatya ve biberiye oldukça iyi sonuç vermektedir.

Birer tutam biberiye ve papatyayı sıcak suyun içine koyup demleyin. Yaklaşık 15 dakikalık bir demlenmenin ardından ılık olarak içmek yeterlidir.

8. MAYDANOZ ÇAYI

Maydanoz içinde bulunan apiol ve myristiciden adındaki yağlar sayesinde bilinen ve sık kullanılan en etkili adet söktürücü bitkilerdendir. Rahmi ve selvik bölgeyi uyarıcı bir özelliğe sahiptir. Hatta düşüğe neden olabileceğinden hamilelik dönemindeki kadınlara maydanoz yenmesi ve maydanoz suyu içmesi önerilmez.

Regl söktürücü özelliğinden yararlanmak istiyorsanız, 5 su bardağı suyu tencerede kaynatıp içine iyice yıkadığınıza emin olduğunuz 1 demet maydanozu atın. Biraz bekledikten sonra suyu süzüp gün boyu içebilirsiniz.

9. KANTARON

Türkiye’de kantaron daha çok toz halinde bir baharat olarak kullanılmaktadır. Fakat kantaron çayının da sağlığa olan göz ardı edilemeyecek faydaları vardır.

3 bardak suyu kaynatıp içine 1 yemek kaşığı toz kantaron atın ve demlenmeye bırakın. Sonrasında bu çayı günde 3 kez aç karnına için. Adet söktürücü özelliğinin yanında bu bitkisel çay birçok sağlık sorununuza da iyi gelecektir.

10. SOĞAN KÜRÜ

Soğan da adet söktürücü besinler arasında yer alan sağlığa iyi geldiği bilinen bitkilerden birisidir. Erken regl olmak için faydalıdır. Regl getirici yiyecekler arasındadır. Adet olmayı hızlandırır.

1 adet orta boy soğanı dört parçaya bölün ve soğanın kabuğunu soyun. Kaynatılmış suya kesineln soğanları atın ve 10 dakika boyunca kaynatmaya devam edin. Kaynadığını gördüğünüzde soğanları süzüp suyunu sabah ve akşam olmak üzere iki kere tüketmeye çalışın. Hazırladığınız soğan kürünü sabah akşam içmeyi ihmal ederseniz kürün tam etkisini göremeyebilirsiniz o yüzden düzenli kullanmaya özen göstermelisiniz.

11. ÇÖREK OTU ÇAYI

''''Adeti ne çoğaltır?'''' sorusuna yanıt arıyorsanız… Genel olarak üreme sisteminin sağlığı açısından çok faydalı olduğu bilinen çörek otu adet söktürücü özelliği ile de yine karşımıza çıkıyor.

Çörek otunu bir bardak suya karıştırıp içmek ya da bal ile karıştırıp tüketmek adet düzensizliğini engelleyecektir.

12. ATKUYRUĞU OTU ÇAYI

Regl dönemin sağlıklı yaşanması ve sorunsuz geçmesi için bir tutam at kuyruğu otunu kaynar suyun içine atıp, ağzı kapalı bir şekilde demlemeye bırakın. 10-15 dakika demlenmesini bekleyip ılık olarak tüketin. Atkuyruğu otunun tadı acı olduğu için belki içine tatlandırıcı olarak bal da karıştırıp tüketebilirsiniz, etkisini azaltmayacaktır.

13. ÇİRİŞ OTU ÇAYI

Regl gecikmeleri için kaynar suyun içine çiriş otu atıp demlemek gerekmektedir. Bir miktar bal eklenerek daha etkili hale getirilebilecek bu çay adet döneminizi sorunsuz ve sancısız atlatmanıza de yardımcı olacaktır.

 

 

 

 

 

 

İlgili Haberler