Adil Öksüz'ü tutuklamaya sevk eden savcıdan çarpıcı açıklama!

Adil Öksüz'ü tutuklamaya sevk eden savcıdan çarpıcı açıklama!
15 Temmuz hain darbe girişiminin 3. yılında konuşan Adil Öksüz’ü tutuklamaya sevk eden savcı Cihan Ergün, "Serbest kalmasına hayret ettim, şimdiye kadar çok defa yakalanmış olması gerekirdi" ifadelerini kullandı.

Adil Öksüz'ü tutuklanması için sevk eden savcı Cihan Ergün, FETÖ'nün 15 Temmuz'da yapmaya kalkıştığı hain darbe girişiminin 3. yılında önemli açıklamalarda bulundu.

İndependent Türkçe'ye konuşan Ergün, Öksüz’ün serbest bırakıldığını öğrenmesinin ardından hayretler içerisinde kaldığını belirterek, “Bu darbecinin orada bulunma sebepleri anormaldi. Bu şartlar altında asla serbest bırakılmaması gerekirdi. 3 yıldır çok kez yakalanması gerekirdi" dedi.

İşte Ergün'ün o açıklamaları: 

“Devletimizin güvenlik güçleri var. Polisimiz var, jandarmamız, istihbarat birimlerimiz var. Düzenli arayıp bulacaklardır. Ama bu güne kadar da bulunması gerekiyordu Bu adam nasıl salındı diye düşündüm. Bir kişi bir suç nedeniyle tutuklamaya gönderildiği zaman ilk çıktığı sulh hakimi tutuklamamışsa serbest kalır. Aynı suçtan bir daha gözaltına alamazsınız. Yakalama vereceksiniz ki yakalanabilsin. Yakalama kararı çıkarıldı ancak firar etti. Yargıdan yakalama kararı çıktıktan sonraki kısım kolluğun işidir. Yargıç veya savcılar koşa koşa gidip adam yakalamazlar. Kararı verip kolluğa iletirler. O birim arar bulur yakalar. Oradan sonrası kolluğun işiydi. Üç yıldır çok defa yakalanmış olması gerekirdi. Bu darbecinin orada bulunma sebepleri anormaldi. Bu şartlar altında asla serbest bırakılmaması gerekirdi. Bank Asya’ya el konulması gerektiğini orada korkunç şeyler olduğunu söyledim ama kimse dinlemedi"

"DEVLETLER İNTİKAM ALMAZ, SUÇU- SUÇLUYU YOK EDER"

Darbe girişiminden önce de bir komisyon oluşturulması ve bu komisyonun çalışmasıyla doğru resimlerin ortaya çıkarılması önerisinde bulunduğunu söyleyen Ergün, “Bu öneriyi darbeden sonra da yaptım. Filanca benim kolumu ısırdı gidin onun kolunu ısırın gibi öç almak olmaz. Devletler intikam almazlar. Suçu da suçluyu da yok eder. Kangren olmuş kolu keser. Devletler suçluyu bulur, yargılar, suçunu sabit görürse ceza verir ve cezayı infaz eder. Hala çözmek için böyle bir davranışa girmemiz gerekiyor. Oturacağız, bunun bir AR-GE’sini çalışacağız sonra toplayacağız, sonra ceza vereceğiz.”