Ağıralioğlu’ndan HDP tartışması açıklaması

Ağıralioğlu’ndan HDP tartışması açıklaması
Geçtiğimiz günlerde Meclis’te yaşanan HDP-İYİ Parti gerilimine ilişkin açıklamalarda bulunan İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu, AKP ve MHP’de “Sevinç çığlıkları var, devlet dedikoduyla idare edilmez” dedi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, Meclis’te yaşanan HDP-İYİ Parti tartışmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Meclis önünde yaptığı açıklamada yaşanan tartışmanın AKP ve MHP sıralarında sevinçle karşılandığını belirtirken, devletin dedikodu kültürüyle idare edilemeyeceğini vurguladı.

Ağıralioğlu’nun açıklamaları özetle şöyle:

“Bizim ittifak birleşenlerimizin içinde HDP yok. HDP’nin siyasal meşruiyet problemi olduğunu yer platformda söyledik. AKP Grubunun bazı milletvekilli MHP’li bazı vekillerin ‘Onların oyuyla Meclis’e geldiler’ gibi olan kısmını alıp İmralı ile yapılan görüşmeyi gölgelemek için bir hamle yapılıyor. Algı yönetimi haftasıydı geçen hafta yaşadığımız.

Sayın Cumhurbaşkanı HDP eşittir PKK diyor. Sayın Cumhurbaşkanı’nın elinde bilgi, belge varsa yapması gereken miting meydanlarında konuşmak değil, mahkemeye gidip gerekeni yapmaktır. Kesin kanaat sahibiyseniz 82 milyon TL seçim yardımını HDP eşittir PKK dediğiniz partiye vererek teröre yardımla suçlu olursunuz, bunlara kırmızı plaka vererek suçlu olursunuz.”

"AKIL DIŞI SAÇMA HEZEYANLARLA..."

Söz konusu açıklamalarını Twitter hesabından da paylaşan Ağıralioğlu, "Hiç kimse, akıl dışı ve saçma hezeyanlarla İYİ Parti'nin durduğu çizgiyi, savunduğu değerleri ve irademizi kirletemez! Partimize yönelik manipülasyonlar ve iftiralarla alakalı TBMM'de düzenlediğimiz basın açıklamamız..." notunu düştü.

İlgili Haberler