ATEŞTEN GECE

ATEŞTEN GECE
Galatasaray, Sırbistan’da belki de tarihinin atmosferi en gerilimli maçını oynayacak

Aslan, Avrupa Ligi’nde Kızılyıldız karşısına çıkıyor. İstanbul’da iki takım arasında oynanan maçtan önce çıkan kavgada Marko İvkoviç adlı Sırp taraftarın bıçaklanarak öldürülmesi nedeniyle Cimbom’u cehennem bekliyor. Maç için Belgrad’da görülmemiş önlemler alındı

Haber: Ruhi Kanal

Galatasaray Liv Hospital Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi Top 16 turu E Grubu 3. haftasında bugün deplasmanda Sırbistan’ın Kızılyıldız Telekom takımıyla kritik bir maça çıkacak. İki takım arasında ilk tur gruplarında İstanbul’da oynanan maç öncesi bir Sırp taraftar Marko İvkoviç’in kalbinden bıçaklanarak öldürülmesi nedeniyle gergin geçmesi beklenen karşılaşma için geniş güvenlik önlemleri alınacak. Sarı-kırmızılılar, karşılaşma için Belgrad’a maç günü gidecek. Sarı-kırmızılı kafile, bugün saat 11.30’da özel uçakla Belgrad’a uçacak. Galatasaray Liv Hospital, karşılaşmanın ardından hemen İstanbul’a dönecek. Kafilede kulüp başkanı Duygun Yarsuvat da yer alacak. Ayrıca kafileye 7 özel koruma polisi de eşlik edecek. Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat’ın karşılaşma ile ilgili olarak “25 bin kişilik kızgın bir arenaya çıkacağız. Kucağımızda bomba bulduk. İşimiz kolay değil; neredeyse çelik yelek giymemiz gerekecek” demesi müsabakanın atmosferini en net şekilde ortaya koyuyor.

Ataman: Korkmuyoruz
Galatasaray Başantrenörü Ergin Ataman, Belgrad’a gitmekten korkmadığını belirterek, “Ben de oyuncularım da gideceğiz ve Aslanlar gibi mücadele edeceğiz. Bizi nelerin beklediğini çok iyi biliyoruz. Ancak neticede spor yapıyoruz. Temennim sağduyunun galip gelmesi ve maçı hak edenin kazanması. Onları İstanbul’da çok iyi ağırlamayı planlıyoruz” şeklinde konuştu. Kızılyıldız Telekom-Galatasaray Liv Hospital karşılaşması Belgrad’daki Kombank Arena’da 22.00’de oynanacak. Öte yandan Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Can Topsakal, “Biz maçın seyircisiz ya da tarafsız sahada oynanmasını istedik, ama kabul edilmedi. Maçta 1500 polis salon içinde görev yapacak” dedi. Güvenliğin üst düzeyde olacağını ifade eden Topsakal, Euroleague Yönetimi ile yaptıkları görüşmeden de önemli bir detay paylaştı. Topsakal, “Biz bu konuda uzun süredir Euroleague Yönetimi ile görüşüyoruz. Kaygılarımız ilettik. Euroleague Yönetimi bize ’Bir olay çıkarsa maçı tatil edeceğiz’garantisini verdi” şeklinde konuştu.