Akaryakıta dev indirim vatandaşı pas geçecek  

Akaryakıta dev indirim vatandaşı pas geçecek  
Dolar kurunun düşmesinin ardından akaryakıt kalemlerinden benzin ve motorine bu gece 2 TL indirim geliyor. Ancak yapılacak indirimler pompaya değil ÖTV'ye gidecek.

Akaryakıta dev indirim vatandaşı pas geçecek  

Dolar kurunun 12 TL''ye gerilemesiyle otomobil sürücüleri akaryakıt fiyatlarında beklediği indirim bu gece geliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın imzasıyla Resmi Gazete''de dün yayımlanan kararname nedeniyle yapılacak akaryakıt indirimi pompa fiyatları yerine ÖTV''ye yansıyacak.

EŞEL MOBİL SİSTEMİ KALKTI

Cumhurbaşkanı kararı uyarınca Eşel Mobil Sistemi kademeli olarak kaldırılacak.  Akaryakıt fiyatlarına yapılan söz konusu indirimler limit dolana kadar ÖTV’ye sayılacak. 

Resmi Gazete''de dün yayımlanan kararname ile akaryakıt sisteminde yapılan değişiklikle birlikte akaryakıt ürünlerdeki ÖTV''nin, 2 Nisan 2020 tarihli tutarları geçemeyeceği belirtildi. Son birkaç ayda dolardaki artışa bağlı olarak peş peşe gelen zamlar sonrasında “eşel mobil” uygulaması gereği benzin ve motorin gerekse de LPG’de ÖTV tutarları sıfırlanmıştı. 

Bu tarihte motorinde 2,06 TL, benzinde 2 TL 53 kuruş ÖTV bulunuyordu. LPG’de 1 TL ÖTV bulunuyordu.

BENZİN VE MOTORİN İNDİRİMİ ÖTV''YE

Dolar kurunun gevşemesi sonrasında benzin ve motorinde yapılacak indirim tutarları netleşti. Sektör kaynaklarından elde edilen bilgilere göre bu gece benzinde 1 TL 92 kuruş, motorinde 1 TL 94 kuruş indirim bekleniyor. İndirim, pompa satış fiyatlarına yansıtılmayacak.

Bu gece benzinde 1 TL 92 kuruş, motorinde 1 TL 94 kuruş indirim bekleniyor. İndirim, pompa satış fiyatlarına yansıtılmayacak. Cumhurbaşkanı kararı uyarınca söz konusu ürünlerin ÖTV’lerine sayılacak. Bu indirimin ardından devletin benzinde 61, motorinde 12 kuruş alacağı kalacak.