Akciğerlerinizi nasıl koruyabilirsiniz

Akciğerlerinizi nasıl koruyabilirsiniz
Sağlık uzmanlarına göre, akciğer problemleri genellikle ilk olarak sırt ağrısı olarak kendini gösteriyor. Klinik çalışmalar, belirli gıdaların akciğer sağlığını desteklediğini göstermiştir. İşte, akciğerlere olan faydalarıyla bu besinler...

Sağlıklı beslenme, her türlü hastalıktan korunmanın anahtarıdır. Akciğerleri zararlı organizmalardan korumak ve onları temizlemek için, doğanın sunduğu besinleri düzenli olarak tüketmek önemlidir. İşte akciğer sağlığını destekleyen o besinler:

Kereviz:

Kanserojen maddelerin oluşumunu engeller ve akciğer hastalıkları ile nitrozaminlere karşı koruma sağlar. Akciğer kanserine karşı özellikle koruyucudur.

Keçiboynuzu:

Detoks etkisiyle toksinlerden arındırır. Akciğer ödemi için mükemmel bir destektir ve özellikle ödemle mücadelede etkilidir. Ayrıca balgam söktürücü ve astım tedavisinde güçlü bir yardımcıdır. Akciğer kanseri dahil olmak üzere birçok kanser türüne karşı koruyucu etkiler sunar.

Sarımsak:

Doğal antibiyotik özellikleriyle akciğerlerin tam kapasitede çalışmasına yardımcı olur ve içerdiği antioksidanlarla akciğer kanserine karşı koruma sağlar.

Kekik:

Eterli uçucu yağlar içerir ve göğüs tıkanıklığına karşı etkilidir. Öksürük ve üst solunum yolu enfeksiyonlarına karşı korur ve antibakteriyel özellikleriyle bakteri oluşumunu engeller.

Siyah Havuç:

Öksürüğe iyi gelir ve balgam söktürücü olarak işlev görür. İçerdiği vitamin ve minerallerle güçlü bir antioksidandır ve akciğer kanseri riskini düşürür.

Üzüm Çekirdeği:

Resveratrol içeriğiyle serbest radikallere karşı savaşır ve akciğerleri korur. Kansere karşı koruyucu özellikleriyle bilinir ve en iyi şekilde çiğnenerek tüketilir.