Galatasaray gözünü Süper Kupa’ya dikti

Galatasaray gözünü Süper Kupa’ya dikti
Galatasaray gözünü Süper Kupa’ya dikti

Portekiz Şampiyonu Porto’yu 1-0, İngiliz devi Arsenal’ı 2-1 yenip Avrupa’nın en saygın organizasyonu Emirates

Portekiz Şampiyonu Porto’yu 1-0, İngiliz devi Arsenal’ı 2-1 yenip Avrupa’nın en saygın organizasyonu Emirates Cup’ta şampiyon olan Cimbom’un hedefinde, pazar günü Fenerbahçe ile oynanacak olan Süper Kupa karşılaşması var. Hazır bir görüntü çizen Aslan’ın tek amacı ezeli rakibini de devirmek

 

Avrupa’nın en saygın sezon öncesi hazırlık turnuvaları arasında gösterilen Emirates Cup’ta Portekiz şampiyonu Porto’yu 1-0, Arsenal’ı 2-1 mağlup ederek şampiyon olan Galatasaray’da şimdi gözler Fenerbahçe ile gözler pazar günü Kayseri Kadir Has Stadı’nda oynanacak olan Süper Kupa maçına çevrildi. Kadro derinliği ile dikkati çeken sarı-kırmızılılar, Drogba, Sneijder gibi usta ayaklarıyla sadece Süper Lig’de değil, Şampiyonlar Ligi’nde de iddialı olabilecek bir ekip görüntüsü çizdi. Savunmada zaman zaman hatalar yapmasına rağmen orta alan ve forvette etkili bir futbol sergileyen sarı-kırmızılılar, Avrupa’da her takıma rahatlıkla gol atabileceklerini de gösterdi. Savunmanın göbeğinde ve sol kanadında problem yaşayan Galatasaray bu sorunu çözmesi halinde ligde ve Avrupa’da büyük işler yapabileceğinin sinyallerini verdi. Süper Kupa maçında Aslan’da sakatlıkları geçen Burak Yılmaz, Selçuk İnan ve Engin Baytar da forma giyecek.

 


Terim’den “kazan” emri

 


Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, futbolcularıyla yaptığı toplantıda Fenerbahçe derbisinin önemine değinerek, “Ortada büyük bir kupa var. Derbilerin önemini söylemeye zaten gerek yok. Kazanırsak sezon öncesinde moral buluruz” dedi. Savunma oyuncularını uyaran tecrübeli çalıştırıcı, “Çok hata yapıyorsunuz. Bunda sizin kadar genel takım savunmasındaki aksaklıklar da rol oynuyor. Ancak bireysel hataları en düşük seviyeye indirmek zorundasınız. Zaman zaman atağa çıkın ve sürpriz goller atın” şeklinde konuştu. Takımının yüzde 80 lige hazır bir görüntü çizdiğini kaydeden Terim, “Derbilerin sonucunu önceden kestirmek zor. O günün şartları da bunda rol oynar. Ancak her türlü olumsuzluğa karşı hazırlıklı olmalıyız” ifadesini kullandı.

 

Drogba: Derbileri severim

 

Galatasaray’da Emirates Kupası’nda Arsenal’a attığı gollerle takımını kupaya taşıyan tecrübeli golcü Didier Drogba, Fenerbahçe karşılaşması öncesinde de gol sözü verdi. Kayseri’de pazar günü oynanacak olan mücadelenin önemine değinen Fildişi Sahilli oyuncu, “Büyük maçları severim. Derbilerde oynamak her zaman hoşuma gitmiştir. Fenerbahçe çok büyük bir takım. Kazanmak istiyoruz. Bu tür maçlarda her ihtimali göz önünde bulundurmak gerekir. Gol atacağıma inanıyorum. Müthiş bir atmosferde oynanacak olan maçı kazanarak taraftarımıza kupa hediye etmek istiyoruz” şeklinde konuştu.