Şam’dan "Halep" için ağır suçlama

Şam’dan "Halep" için ağır suçlama
Şam’dan "Halep" için ağır suçlama

Dolaylı olarak Türkiye’yi işaret etti
Surİye yönetimi, Halep’te meydana gelen ve 28 kişinin öldüğü saldırıların sorumlusunun, “silahlı gruplara para ve silah desteğinde bulunan ülkeler”  olduğunu duyurdu. Suriye, daha önce de Türkiye, ABD, Katar ve S. Arabistan’ı açıkça itham etmişti.

 

Şam’dan Türkiye’ye üstü kapalı suçlama

Şam yönetimi, Halep’te meydana gelen ve 28 kişinin ölümüne neden olan saldırıların
sorumlusunun, silahlı gruplara para ve silah desteğinde bulunan ülkeler olduğunu duyurdu.

Suriye İçişleri Bakanlığı, Halep kentinde meydana gelen ve 28 kişinin ölümüne neden olan saldırıların sorumlusunun, silahlı gruplara para ve silah desteğinde bulunan ülkeler olduğunu duyurdu. Suriye, Türkiye başta olmak üzere ABD, Katar ve Suudi Arabistan’ı açıkça silahlı gruplara yardım ve yataklık yapmakla itham etmişti. İçişleri Bakanlığı, yayınladığı bildiride, her gün Suriye’nin birçok bölgesinde akan kanın sorumluluğunu, terör eylemlerinde bulunan silahlı gruplara, para ve silah desteğinde bulunan bölge ve batı ülkelerine yükledi. İçişleri Bakanlığı, ülkenin istikrarını bozan suçlulara karşı operasyonların devam edeceğini de belirterek, vatandaşlarına terör gruplarına karşı güvenlik güçleriyle işbirliği yapma çağrısında bulundu.


Generale suikast
Suriye’nin başkenti Şam’da bir tuğgeneral suikasta uğradı. SANA ajansının haberinde, Şam’da silahlı üç kişinin, Tuğgeneral İsa el Huli’ye, Rükneddin mahallesindeki evinden çıkarken ateş açtığı belirtildi. Askeri hekim olan El Huli’nin başkentteki bir askeri hastanenin başhekimi olduğu kaydedildi. El Huli’nin, Suriye’de Devlet Başkanı Beşar Esad yönetimine karşı gösterilerin başladığı geçen Mart ayından bu yana Şam’da öldürülen en üst rütbeli subay olduğu ifade edildi.


Davutoğlu konuştu
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Washington’daki CSIS adlı düşünce kuruluşunda konuştu. Türkiye’nin dış politikasının zihniyetini gelişen durumlara adapte ettiklerini belirten Davutoğlu, Türkiye’nin “sıfır sorun” politikası olduğuna değinerek, Suriye gibi ülkelerle geçmişte aralarının iyi olduğunu, çünkü o dönem bu ülkelerin kendi halklarına şiddet uygulamadığını ve halkların da bu tür taleplerde bulunmadığını söyledi. “Evet, Suriye ile ilişkilerimizde şimdi problem var ama bu Türkiye’den değil, Suriye’nin, kendi halkına davranışlarından kaynaklanıyor. Şam ile şu anda sorunlarımız olabilir ama halkıyla yok” diyen Davutoğlu, Türkiye’nin, Suriye halkının gelecekte kendi özgür seçimiyle kurulacak ülke yönetimiyle tekrar mükemmel ilişkiye sahip olacağını söyledi. Davutoğlu şöyle devam etti: “Biz halklarla sıfır sorun istiyoruz. Temel referansımız değerlerdir ve sıfır sorun politikamız, bölge halkıyla mükemmel ilişki, maksimum düzeyde entegrasyon demek, aktif dış politika demek. Politikamızı bu şekilde yeniden düzenledik.”