AKP'li başkan et zammını böyle savundu

AKP'li başkan et zammını böyle savundu
Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Osman Uzun'un et zamlarına yönelik açıklamaları sonrası tepki çeken bir açıklamada AKP Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay'dan geldi. İşte ayrıntılar...

Et fiyatları neden yükseliyor? Hüseyin Ceylan Uluçay bakın nasıl açıkladı

Geçtiğimiz günlerde başta Ankara Kızılay''da Et ve Süt Kurumu mağazasının önünde oluşan kotalı alışveriş kuyruğu tepki çekmiş, ardından fiyatlara yapılan yüzde 48''lik zam ile birlikte Kurumun Genel Müdürü Osman Uzun''un “Bizim fiyatlar çok düşüktü, piyasanın yüzde 66 daha altında bir fiyatımız vardı. Bu nedenle çok uzun kuyruklar oluşuyordu. Bu nedenle biz fiyatı arttırdık ama yine de piyasaya göre yüzde 15 daha düşük bir fiyat var” açıklaması tepki çekmeye devam ediyor.

Uzun''un ardından tepki çekecek bir açıklama da AKP Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay''dan geldi.

''''KIŞ DÖNEMLERİNDE ET FİYATLARI ARTAR''''

Düzenlediği basın toplantısında konuşan Uluçay, yapılan zammı böyle savundu.

Uluçay''ın "Kış dönemlerinde özellikle Ramazana girerken et fiyatları her zaman yükselir. Bugünle ilgili bir durum değil bu. Tarım Bakanlığımızın almış olduğu önlemler ve Türkiye genelinde kesim yapabilme yetkisini tekrar eline alması dolayısıyla şu iki haftadır tekrar dengede gidiyor. Hayvan üreticilerine verilecek desteklerle çiftçimizde destek alarak zarar etmeyecek ve hayvan yetiştiriciliği de artacak. Ramazan’da fiyatların yükselmesi tamamen arz talep meselesinden kaynaklı. Kurban Bayramında da et fiyatları ucuzlar” ifadeleri dikkat çekti.

İlgili Haberler