O eski evin duvarına asılı biberi, soğanı kafanızın içindeki dolarlarla satın alamazsınız

O eski evin duvarına asılı biberi, soğanı kafanızın içindeki dolarlarla satın alamazsınız
AKP’li Belediye Başkanı Mehmet Özeren’in skandal açıklamalarına en iyi cevap iç mimar, sanat yönetmeni ve yazar Meral Akçay’dan geldi. Akçay, “Siz o duvara asılan biberin, soğanın kıymetini, kafanızın içindeki dolarlarla satın alamazsınız” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de orman yangınları binlerce ağacın yok olmasına, hayvanların telef olmasına, onlarca insanın evinin barkının yanmasına neden olurken AKP’li başkandan skandal bir açıklama geldi.

AKP''li Antalya Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, “Evi eski olan vatandaşlar, ''keşke bizim de evimiz yansaydı'' diyecekler” diyerek evleri zarar gören vatandaşa satılacak olan TOKİ konutlarını anlattı.

Özeren’in sözleri infial yaratırken, en güzel cevap ise Meral Akçay’dan geldi.

Akçay, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Kimse evi eski diye ‘’Keşke yansaydı’’ demez. Siz o duvara asılan biberin, soğanın kıymetini, kafanızın içindeki dolarlarla satın alamazsınız. O aidiyettir. Siz onu bilmezsiniz...” ifadelerine yer verdi.

Meral Akçay’ın paylaşımı kısa sürede sosyal medyada viral oldu.

Öte yandan Özeren’in açıklamalarına bakılacak olursa, kendi evleri yanan vatandaş malının mülkünün yandığı, perişan olduğu ile kalmayacak, yerinden yurdundan olacak. TOKİ’nin nereye ne zaman yapacağı belli olmayan evleri için de 20 yıl para ödemek zorunda kalacak.

Mehmet Özeren’in açıklamaları şöyle:

"Evleri kullanılamaz hale gelen vatandaşlarımız için TOKİ tarafından 20 yıl ödemeli, istedikleri şekilde evler yapılacak. Evi eski olan vatandaşlar, ''keşke bizim de evimiz yansaydı'' diyecekler"

İlgili Haberler