AKP'li belediye halk otobüslerini satıyor

AKP'li belediye halk otobüslerini satıyor
AKP'li Elazığ Belediyesi'nin halk otobüslerini satışa çıkarması, tartışmalara neden oldu. CHP, İYİ Parti ve MHP'den karara tepki gelirken, satışın AKP'li meclis üyelerinin oylarıyla onaylandığı belirtildi.

Elazığ Belediyesi eski belediye başkanı Mücahit Yanılmaz döneminde alınan 52 otobüsün zarar ettiği gerekçesiyle satışı belediye meclisinde oya sunuldu. AKP'li grubun oylarıyla mecliste alınan kararla otobüs hatları kiraya verilecek ve 52 otobüs satışa çıkartılacak.

AKP'li Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “Bizim bu satışı yapmamızdaki en büyük gerekçelerden bir tanesi Elazığ belediyesine kaynak oluşturmaktır” ifadelerini kullandı.

“KENDİ ÖZ DEĞERLERİNİ SATARAK AYAKTA DURMAZ”

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, otobüslerin özelleştirilip satışa çıkartılmasını doğru bulmadığını belirterek “Belediye kendi öz değerlerini satarak ayakta durmaz belediyelerin tam tersine ticari işletmelere, sürekli gelire ihtiyacı olan bir kuruluştur belediyeler. Var olanı satmak yerine varolan değerlere yeni değerler, gelirler katmak lazım. Ama görünen o ki yeni gelir katılmadığı gibi varolanlar da satılıyor” diye konuştu.

MHP grup başkanvekili Behçet Susmaz, “Bu otobüslerin satılmasının en büyük amacı EBUAŞ'ın işlettiği bu otobüs işletmesinin zarar etmesi ve belediyenin hanesine yazılması ve ileride bu zararın daha büyük rakamlara ulaşılmasında çekinildiği için bu otobüslerin özelleştirilmesi isteniyor” dedi.

İYİ PARTİ'DEN SATIŞA ELEŞTİRİ

İYİ Parti Elazığ meclis üyesi Gültekin Koç otobüslerin satılmasının belediyeye ekonomik olarak geçici bir tedbir olacağını ifade ederek, “Özelleştirilen otobüs sahipleri yarın biz zarar ediyoruz diyerek kontak kapatırlarsa nasıl bir önlem alacaksınız?” diye sordu.