AKP'li İl Başkanı Nihat Hatipoğlu'nu açıkladı

AKP'li İl Başkanı Nihat Hatipoğlu'nu açıkladı
AKP'nin Diyarbakır adayları arasında Nihat Hatipoğlu'nun ismi geçiyor. AKP Dİyarbakır İl Başkanı da iddiayı doğruladı.

31 Mart yerel seçimlerine az bir süre kala, AKP'de Diyarbakır genelinde aday adaylığı başvuruları 12 Kasım'da sona erdi. Toplam 129 kişi aday adaylığı için başvuru yapıldığı açıklandı.

NİHAT HATİPOĞLU İDDİASI

Parti içinde konuşlan isimlerden biri Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu. Hatipoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ‘İstiyorum' dediği Diyarbakır için güçlü bir aday olarak görülüyor.

Bir diğer isim de Büyükşehir Belediyesi'ne kayyum olarak atanan Cumali Atilla. Parti kulislerinde Atilla'nın da aday olmak istediği belirtiliyor, ancak bu isteği henüz resmi bir sonuca bağlanmadı. Bir diğer isim ise Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu. Güzeloğlu'nun görevinden istifa edip aday olabileceği konuşuluyor. Güzeloğlu'ndan konuya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

DİYARBAKIR İL BAŞKANI DOĞRULADI

AKP Diyarbakır İl Başkanı Süleyman Serdar Budak konuşulan isimler ve adaylar ile ilgili "Diyarbakır için bir şey söylememiz mümkün değil. Nihat Hatioğlu'nun ismi geçiyor. Başka ismi geçenler de var. Artık genel merkezimiz ve Cumhurbaşkanımız kimi uygun görürse biz beraber çalışacağız ve şehrimize en iyi hizmetin yollarını arayacağız" dedi.

İlgili Haberler