AKP'li Mehmet Metiner: Yeni bir çözüm süreci başlayabilir

AKP'li Mehmet Metiner: Yeni bir çözüm süreci başlayabilir
AKP eski milletvekili Mehmet Metiner, 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde terör örgütü PKK ve HDP ile başlatılan çözüm sürecinin yeniden başlayabileceğini iddia etti.

AKP eski Milletvekili Mehmet Metiner, 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde dikkat çeken bir iddia ortaya attı.

Yakın zamanda ''Hedef kitlesi Kürtler'' olan Demokrasi ve Birlik Derneği''ni kuruluşuna imza atan Metiner, Erdoğan''ın yüzde 52,59 oy aldığı 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden 2 yıl önce, terör örgütü PKK elebaşı Öcalan ve HDP ile başlattığı çözüm sürecinin yeniden başlayabileceğini söyledi. 

Tigris Haber’den Mahsun Rençber’in sorularına cevap veren Metiner “Evet yeni bir çözüm süreci başlayabilir ama PKK koşulsuz olarak silahlarını bırakması lazım. HDP de kendi siyasal gücüne güveniyorsa buyursun, fikirleri ile çıksın. Diyarbakır’da, Hakkâri’de yarışalım” dedi.

Metiner, "AK Parti ile MHP ittifakı sonrası AK Parti içindeki Kürtlerin pasifize edildiği, MHP’nin engel olduğu iddiaları hakkında şunları söyledi:

“MHP’nin hükümetimiz üzerinde hiçbir tasarrufu söz konusu değildir. Hiçbir telkini de söz konusu değildir. MHP bizimle hükümet pazarlığı yapan bir parti değildir. AK Partinin MHP ile yaptığı ittifak bir pazarlık ittifakı değil. Dolayısıyla birilerinin hükümette bulunmasında MHP’nin ne bir telkini nede engelleyici bir rolü yoktur. Bunlar dedikodudan ibaret. AK Parti MHP ittifakının bölgede niye olumsuz bir etki yarattığını anlayabilmiş değilim. "

İlgili Haberler