AKP’li Mustafa Elitaş 128 milyar doların harcandığı yeri açıkladı. Meclis Komisyonunda kahkahalar patladı

AKP’li Mustafa Elitaş 128 milyar doların harcandığı yeri açıkladı. Meclis Komisyonunda kahkahalar patladı
AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, 128 milyar dolarlık rezervin nereye harcandığını açıkladı.

TBMM Genel Kurulu''nda, 2020 Yılı Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) Raporu hakkında Dilekçe Komisyonu ile İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyelerinden Kurulu Karma Komisyonun hazırladığı rapor görüşüldü. CHP Milletvekili Ali Haydar Hakverdi yaptığı konuşmada, kurumun kamu bankalarının ilan tercihlerini de incelemesi gerektiğini söyledi.

Hakverdi’ye yanıt, AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş''tan geldi. AKP Grubu adına söz alan Elitaş, “Reklam, bir ürünün, malın, kendisinin tanıtılması için yapılır ama anonim şirketi, ‘Sen niye bu kuruma reklam verdin?’ diye sorgulayamazsın” dedi.

128 MİLYAR DOLAR NEREYE HARCANDI?

Bu sözlerin ardından Elitaş, Merkez Bankası''nın 128 milyar dolarlık rezervine değindi. 2020 yılının başında tüm dünyada yayılan koronavirüs salgınının etkilerine değinen Elitaş, şöyle konuştu:

"128 milyar dolar, 2019 yılının başından 2021 yılının ilk yarısına kadar süreyle dünyanın yaşadığı pandemi krizi çerçevesinde, ülkemizde evlerine kapanan, işyerleri kapanan, faaliyetlerine devam etmeyen, işsiz kalan işçilere destek olmak üzere bu ülkenin insanlarının menfaatine harcanmıştır."

CHP Grup Başkanveklili Özgür Özel ise bu sözlere, “2019''da pandemi mi var ya? Vallahi yalan, billahi yalan” yanıtını verdi.

ERDOĞAN DA EKONOMİYE HARCANDI DEMİŞTİ

Erdoğan kayıp 128 milyar dolarla ilgili daha önce, "Nereye harcandı diye yaygarası yapılan 128 milyar dolar, ne buhar olmuştur, ne de haksız ve hukuksuz yere herhangi birinin cebine girmiştir. Bu para ve çok daha fazlası, ekonominin aktörleri ve vatandaşımız arasında dolaşıma girmiş, yani yer değiştirmiş, ama sonuçta çoğu yine ülkemizin değeri olarak yurt içinde kalmıştır" açıklamasını yapmıştı. 

İlgili Haberler