AKP'li Sabah yazarı Dilek Güngör: "İntihar edenlerden biri 4 bin TL maaş alıyordu"

AKP'li Sabah yazarı Dilek Güngör: "İntihar edenlerden biri 4 bin TL maaş alıyordu"
AKP'ye yakınlığıyla bilinen Sabah yazarı Dilek Güngör, İstanbul Fatih'te intihar eden kardeşlerden birinin 4 bin TL maaş aldığını öne sürdü ve "İnfial yaratılmaya çalışılıyor" dedi.

Hükümete yakın isimlerden Sabah gazetesi yazarı Dilek Güngör, bugünkü köşe yazısına İstanbul Fatih'te yoksulluk nedeniyle intihar eden 4 kardeşi taşıdı.

İntihar eden kardeşlerden biri olan Oya Yetiş'in 4 bin TL maaş aldığını iddia eden Güngör, medyanın ölümlerle bir şeyleri kaşımak istediğini, infial yaratılmaya çalışıldığını savundu. 

Dilek Güngör, intihar eden kardeşlerin devletin elektrik faturasına verdiği destekten yararlanmak için de girişimde bulunmadıklarını belirterek, bu işte bir tuhaflık olduğunu söyledi.

Güngör'ün sosyal medyada büyük tepki toplayan yazısı şöyle:

"Fakat fark ettiniz mi bilmiyorum.

Olay olduğu günden itibaren bir algı başlatıldı. İşin başını BBC Türkçe çekti. Daha intiharın nasıl olduğu bile bilinmezken, mahalle bakkalına borçlarını ve BEDAŞ'a elektrik faturalarını ödeyemediklerini belirterek, 4 kardeşin yoksulluktan öldüğüne dair haberler servis ettiler. 

Hemen 'Susmayın' hasthagleri açıldı. İyi Parti, CHP üzerine atladı. Halkevleri eyleme çıktı.

Belli ki, birileri bir şeyleri kaşımaya çalışıyor.

Elimde SGK bilgileri var. O bilgiler, 4 kardeşi intihara sürükleyen nedenin yoksulluktan öte bir durum olduğunu gösteriyor."

'DEVLETTEN 800 TL YETİM AYLIĞI ALIYOR'

"Zira, Oya Yetişkin'in Temmuz 2019 itibarıyla Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'ndeki prime dayalı esas kazancı 5.800 TL (yani net maaşı 4.000 TL'nin üzerinde)…

Kamuran Yetişkin de her ay devletten 800 TL yetim aylığı alıyor. Yaşar Yetişkin'in 1.5 yıl önce SGK kaydı var. Ondan sonra part time işlerde çalıştığı için sosyal güvenlik kaydı bulunmuyor. Ama ne hikmetse, Oya Yetişkin 2 ay önce üniversiteden kendi isteğiyle ücretsiz izne ayrılıyor.

Bir de şöyle bir durum var: Kardeşler, bugüne kadar ne işsizlik maaşına, ne kaymakamlığa, ne sosyal yardımlaşma vakfına başvurmuşlar. Devletin elektrik faturasına verdiği destekten yararlanmak için de girişimde bulunmamışlar.

Anlattıklarımı alt alta koyun.

Bu işte bir tuhaflık yok mu!"

İlgili Haberler