AKP’nin 23 Haziran planını Yıldırım mı bozdu?

AKP’nin 23 Haziran planını Yıldırım mı bozdu?
AKP’nin İstanbul adayı Binali Yıldırım, seçim gecesi yaptığı açıklama ile yenilgiyi kabul ederek, AKP’nin 23 Haziran için hazırladığı planı bozduğu iddia edildi.

YSK’nın tartışmalı kararı ardından 23 Haziran’da tekrarlanan İstanbul seçimlerinde Ekrem İmamoğlu, rakibi Binali Yıldırım’a 800 binden fazla fark atarak yeniden başkan seçilmişti.

Seçim gecesinin unutulmaz anı ise Yıldırım’ın ekranların karşısına çok erken çıkarak yenilgiyi kabul etmesi ve Ekrem İmamoğlu’nu kutlaması oldu.

Öte yandan seçimin ardından AKP’nin sandık görevlilerine daha önceden hazırlanmış dilekçeler vererek, sonucun kötü gelmesi durumunda seçimin iptali için sandıklara itirazda bulunulacağı iddia edildi.

Yıldırım’ın yaptığı sürpriz bir açıklama yaparak AKP’nin planını bozduğu belirtildi.

Öyle ki AKP’nin adayının 31 Mart seçimlerinden sonra bir süre sessizliğe bürünmesi süreçten rahatsız olduğu tartışmalarını gündeme getirmişti.

AKP’nin yaptığı itirazın ardından yaşanan tartışmalara dahil olmayan Binali Yıldrım’ın adaylıktan çekileceği de kulislerde konuşulan konular arasında yer almıştı.

ERDOĞAN’DAN TEPKİ

Ayrıca Yıldırım’ın bu hamlesine Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan tepki geldiği iddia edildi.

Erdoğan’ın, Yıldırım’ın canlı yayında yaptığı açıklamanın ardından Binali Yıldırım’ı telefonda arayarak tepkisini dile getirdiği belirtildi. AKP’nin adayının seçimi takip ettiği İstanbul il binasını terk ederken moralinin bozuk olmasının sebeplerinden biri de bu olarak gösteriliyor.

İlgili Haberler