AKP'nin eski vekili Erdoğan'ın sessizce devreye soktuğu planı açıkladı

AKP'nin eski vekili Erdoğan'ın sessizce devreye soktuğu planı açıkladı
Karar gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan, bugünkü yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında dikkat çeken ifadeler kullandı.

AKP eski Milletvekili ve Karar gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan, köşesinde AKP iktidarının politikalarını eleştirdi. Ocaktan, AKP''nin raf ömrünü tamamlamış gerilim hatları üzerinden politika ürettiğini ve toplumun acil sorunlarını görmezden geldiğini belirtti.

“DEMEK Kİ ERDOĞAN YÜZDE 15 FAİZİ HARAM GÖRMÜYOR”

Ocaktan, Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın faiz açıklamalarına dikkat çekerek, "Mesela Cumhurbaşkanı Erdoğan faiz konusundaki görüşlerine itiraz edenleri işaret ederek “Bu konuda nass var nass...” gibi cümlelerle Allah’ın faizi haram kıldığını, dolayısıyla faizi düşürmek zorunda olduğunu söylüyor.” dedi.

Ocaktan, Erdoğan’ın “Faizlerden şikayet ediyordunuz faizi düşürdük, gidin bankadan kredi alıp yatırım yapın” diyerek sitemde bulunmayı da ihmal etmediğini söyledi.

“Yani iş adamlarına ‘gidin hemen faizli kredi alın’ diyor ve faizi teşvik ediyor. “ diyen Ocaktan, “Demek ki cumhurbaşkanı yüzde 15 faizi haram olarak görmüyor… " ifadelerini kullandı.

"CUMHURBAŞKANI ESAS GÖREVLERİNİ UNUTTU"

Mehmet Ocaktan, Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın İslami bilimlerde yetkin bir isim olmadığını hatırlattığı yazısında Erdoğan''ın faiz hakkında dini açıklamalarına tepki gösterdi. Ocaktan yazısını, "Hemen hatırlatalım, cumhurbaşkanı ülkeyi yönetmekle mükelleftir, ayrıca yeni sisteme göre de halkın refah düzeyini arttırmak, işsizliği önlemek ve enflasyonu düşürmek zorundadır. “ dedi.

Devamında Ocaktan, “Oysa cumhurbaşkanı esas görevlerini unutup ayetler ve hadisler üzerinden muhafazakar kesimleri motive ederek seçimlerde muhalefeti nasıl alt ederimin hesaplarını yapıyor. Ve garip bir şekilde bizzat kendi gerçekleştirdiği reformları inkar ediyor, hızla kendini yok ediyor…" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler