CHP'li Yavuzyılmaz: Osmangazi Köprüsü'nde dolar bazlı garanti ödeme gecikirse kur farkının yanı sıra faiz de ödenecek

CHP'li Yavuzyılmaz: Osmangazi Köprüsü'nde dolar bazlı garanti ödeme gecikirse kur farkının yanı sıra faiz de ödenecek
CHP'li Deniz Yavuzyılmaz, “Osmangazi Köprüsü projesinde dolar bazlı garanti ödemelerinin gecikmesi halinde, şirkete kur farkına ilave olarak faiz de ödeneceğini tespit ettiklerini söyledi.

Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Yap işlet devret modeliyle tamamlanan Osmangazi Köprüsü projesinde, işletmeci şirket Otoyol Yatırım AŞ’ye (Nurol, Makyol, Astaldi, Yüksel ve Özaltın firmaları ortaklığı) yapılacak garanti ödemelere ilişkin Sayıştay raporunun sansürlendiğini duyurdu.

Yavuzyılmaz Twitter''dan yaptığı paylaşımda, Osmangazi Köprüsü projesinde dolar bazlı garanti ödemelerinin gecikmesi halinde, şirkete kur farkına ilave olarak faiz de ödeneceğini tespit ettiklerini söyledi.

''AK PARTİ''NİN FAVORİ ÜÇLÜSÜ: DOLAR BAZLI GARANTİ, KUR FARKI, FAİZ''

Sayıştay''ın Karayolları Genel Müdürlüğü 2020 Denetim Raporu taslağından aldığı bilgileri paylaşan Deniz Yavuzyılmaz, şunları yazdı:

"Osmangazi Köprüsü projesinde, dolar bazlı garanti ödemelerinin gecikmesi halinde, şirkete kur farkına ilave olarak faiz de ödeneceğini tespit ettik. AK Parti’nin favori üçlüsü bir arada Dolar bazlı garanti Kur farkı ödemesi Faiz ödemesi Kaynak: Sayıştay KGM Taslak Raporu

Not: Sayıştay 2020 Yılı Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) Sayıştay Taslak Raporu’nda yer alan bulgu, yayınlanan Sayıştay Raporu’ndan sansürlenerek çıkarılmıştır."

Osmangazi Köprüsü''nde Hazine, geçmeyen her araç için firmaya 35 dolar + KDV yani 37.8 dolar ödeme yapıyor.

İlgili Haberler