AKP'ye yakınlığı bilinen Cengiz-Kolin-Limak, çalışanlarını ücretsiz izne çıkardı!

AKP'ye yakınlığı bilinen Cengiz-Kolin-Limak, çalışanlarını ücretsiz izne çıkardı!
Bir yandan korona virüsle mücadele ettiğimiz şu günlerde AKP iktidarına yakınlığıyla bilinen Cengiz Holding, Limak Holding ve Kolin’in virüs nedeniyle işçilerini ücretsiz izine çıkarması tepki çekti.

Çin’de ortaya çıkan korona virüs salgınıyla mücadele devam ediyor. Salgının yanı sıra vatandaşlar bir yandan ekonomik olarak ayakta durmaya çalışıyor.

Öte yandan, The Ankara Hotel’in sahipleri, AKP’ye yakınlığıyla bilinen Cengiz-Kolin-Limak adlı patronlar, işçileri salgın gerekçesiyle ücretsiz izne çıkardığı belirtildi.

AKP’ye yakınlığıyla bilinen patronların bu uygulamasına tepki gösteren İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, “Çalışanlarına ücretli izin veren, Adanalı Kepabçı, Kaburgacı Yaşar kadar olamamışlar demek ki!” ifadelerini kullandı.

İYİ Partili Koncuk’un paylaşımının tamamı şu şekilde:

“The Ankara Hotel’in sahipleri, AKP’ye yakınlığıyla bilinen Cengiz-Kolin-Limak adlı patronlar, işçileri salgın gerekçesiyle ücretsiz izne çıkarmış. Çalışanlarına ücretli izin veren, Adanalı Kepabçı, Kaburgacı Yaşar kadar olamamışlar demek ki!”

 

CENGİZ'İN VERGİ BORCU SİLİNDİ İDDİASI

Cengiz İnşaat, 1980'lerde Rizeli Mehmet Cengiz ve kardeşleri tarafından kurulmuştu. Otoyol, köprü, tünel ve baraj inşaatlarıyla büyüyen şirket, daha sonra enerji, maden ve turizm sektörlerine girdi. Listede bulunan Cengiz Holding'e bağlı Cengiz İnşaat'ın vergi borcunun silindiği haberleri çıkmıştı. Cengiz İnşaat’ın 2005-2009 yıllarına ait 424.4 milyon TL’lik vergi cezasının sıfırlandığı iddia edilmişti.