AKP teklif etti MHP reddetti | Akraba kıyağı Cumhur İttifakı'nda kriz çıkardı

AKP teklif etti MHP reddetti | Akraba kıyağı Cumhur İttifakı'nda kriz çıkardı
Cumhur İttifakı’nda çatlak çıktı! AKP’li belediye başkanı ile ilçe başkanının akraba kıyağı, MHP’li meclis üyelerine takıldı.  İşte ayrıntılar...

Cumhur İttifakı partileri AKP ve MHP, belediye meclisinde karşı karşıya geldi. AKP’li Çankırı Şabanözü belediye başkanı ile ilçe başkanının akraba kıyağına belediye meclisi ‘dur’ derken, kıyağın yankıları sosyal medyaya taşındı. AKP ve MHP’lilerin karşılıklı açıklamaları “Cumhur’da yerelde çatlak” yorumlarına neden oldu.

MHP’NİN OYLARIYLA REDDEDİLDİ

Çankırı’nın Şabanözü Belediye Meclisi’nde Cumhur İttifakı partileri AKP ile MHP karşı karşıya geldi. İddialara göre, AKP’li Şabanözü Belediye Başkanı Faik Özcan ile AKP Şabanözü İlçe Başkanı Uğur Soydaş, kendilerine ve akrabalarına ait konut arsalarını ticari alana çevirmek istedi.

12 Ocak’ta belediye meclisine getirilen teklif, başta MHP’li meclis üyeleri olmak üzere diğer üyelerin oylarıyla reddedildi. Teklif reddedildi ancak yankıları dinmedi. MHP ve AKP arasındaki tartışma sosyal medyaya taşındı.

MHP’Lİ ÖMER DALYAN: MECLİS ÜYELERİ ‘DUR’ DEDİ

MHP Şabanözü İlçe Başkanı Ömer Dalyan, sosyal medya üzerinden “12.01.2022 tarihli belediye Meclis toplantısında AK Parti ilçe başkanı ve belediye başkanının kendilerine ve akrabalarına ait konut arsalarını ticari alana çevirme çabalarına Meclis üyeleri dur dedi.” açıklamasını yaparak iddiaları doğrularken, Dalyan’ın açıklamalarına AKP’li belediye başkanı yine sosyal medya üzerinden cevap verdi.

BELEDİYE BAŞKANI FAİK ÖZCAN: TALEBİMİZ REDDEDİLDİ

MHP’li başkanın açıklamasının ardından AKP’li Şabanözü Belediye Başkanı Faik Özcan ise sosyal medyadan iddialara cevap verdi. Uzun bir açıklama yapan Özcan, “İlçemize inşallah 2022/2023 eğitim öğretim dönemine yetiştirilmek üzere yüksekokul talebimiz olumlu sonuçlandı ancak rektörlüğün 2 şartı vardı. 1- Üniversite binası. 2- Öğrencilerin barınma sorunlarını halletmemiz istendi. Üniversite binamızı eski düğün salonumuz, uzun uğraşlar ve adli sürecin sonunda bugün itibari ile geri aldık.

Barınma sorunu için ilçemizdeki birçok müteahhit, iş adamı organize sanayi bölgesindeki iş insanlarımız ile görüştük. Öğrencilere uygun 1+1 tarzı konutlar yapmalarını belediye olarak tüm kolaylığı sağlayacağımızı söyledik. Bu yaklaşımla gelen tüm imar taleplerini de onayladık. Benim ve ilçe başkanımızın ailesinin de 1+1 tarzda ev yapma talepleri belediye meclisine getirildi. İmar komisyonunda partili üyelerimiz tarafından şahsi husumetler nedeniyle talebimiz oylandı ve ret edildi. Onaylanması konusunda tek bir talebimiz, baskımız olmadı” şeklinde ifadelerini kullandı.