Akşener Sivas'ta halka seslendi: Tek derdim oylarınızla onlara hesap sormak

Akşener Sivas'ta halka seslendi: Tek derdim oylarınızla onlara hesap sormak
Akşener, Sivas merkez esnaf ziyaretinden sonra Sivas’ın ilçesi olan Zara’ya geçti. Partililerin ve vatandaşın yoğun ilgisi ile karşılanan Akşener esnafın ve vatandaşların sorunlarını dinledi. Esnaf ziyaretlerinin ardından Zaralılara seslenen Akşener, ülkede neler olduğunu bildiğini söyledi.

Berkay BİGEÇ - YENİÇAĞ / Rüstem ERDOĞAN - Hakan SEZERER - YENİÇAĞ SİVAS TEMSİLCİSİ

Akşener, Sivas merkez esnaf ziyaretinden sonra Sivas’ın ilçesi olan Zara’ya geçti. Partililerin ve vatandaşın yoğun ilgisi ile karşılanan Akşener esnafın ve vatandaşların sorunlarını dinledi. Esnaf ziyaretlerinin ardından Zaralılara seslenen  Akşener, ülkede neler olduğunu bildiğini söyledi. Akşener konuşmasında şunları kaydetti: 

“Zincir marketler daha köklü olmayan, yeni kurulmuş hatta sizin işinizi yapan şirketleri batırdı mı? Batırdı. Zincir marketlerin her yerde ne işi var? Bakkalı batırdı, kırtasiyeciyi batırdı. Her şeyi batırdı. Manavı batırdı. Eğer biz bu konuda el ele veremezsek son dakikaya kadar dümeni yaparlar. Verirsiniz oylarınızı oraya buraya sonra arkasını döner giderler. Sivas’tayım bugün. Sivas’a devlet yardımı gelmiş, devlet yatırımı gelmiş. Nereye gelmiş? Yola gelmiş, binaya gelmiş. Yapılmamış değil. Onları daha hesaplı yapsanız, biraz daha ucuza mal etseniz de o yatırımların bir bölümüyle şuraya fabrika yapsanız. Özel şirketlerin fabrika yapmasını teşvik etseniz. Sonuç itibariyle o gencecik çocuklar işsiz kalmasa. Sivas merkezde bir kadın geldi yanıma. Sayıları o kadar çok ki. Başörtülü bir kadın kulağıma eğilip dedi ki ‘Benim durumum iyi.’ Bin 600 liraya bir yaşlı bakıyormuş. Bin 600 lirayla durumu iyi. Böyle bir şey olabilir mi? Dedi ki ‘Çocuğum 2 üniversite mezunu asgari ücretle iş istiyorum. Meral Hanım kurbanın olayım çocuğa iş bul.’ Yazıktır bir anaya bunu yaptırmak. Yazıktır bin 600 lirayla geçinmek zorunda bırakmak. Hepimizin çevresinde bunlar var. Emekliler. Şimdi bir manava girdim bağ kurunu ödememiş, emekli olamıyor, günlük 100 lira kazandığımda damadıma veriyorum dedi. Demem o ki 5 maaşlı olanları cezalandırın. 11 maaşlı danışmanları cezalandırın. Oylarınızla cezalandırın. Buraya gelip sizi dinlemeyenleri, sizi duymayanları cezalandırın.


Şimdi durup dururken önce bir Suriyeli göçmen sorunu yaşadık. Kimine göre 5 kimine göre 4 milyon. O insanlar üzerinden işsiz kalan insanlar. Şimdi de İran’a çalışmaya geldiği iddia edilen ama iddiaya göre Biden ile el sıkışılıp Afganistan’dan Türkiye’ye getirilen erkek ağırlıklı Afganlı göçmenler. Kadının olmadığı bir göçmen sistemi. Bizi yönetenler ne yapmak istiyorsunuz? Yangın oldu yangın söndürmeyi, onu yönetmeyi beceremediniz. Gençlerimizin işsizliğine işsizlik katan kararlar ve davranışlar. Bu fakirliği yenebiliriz. Türkiye’nin imkanları ve kaynakları var. Sadece oy verirken ocu bucu hayır demelisiniz. Bu kardeşinize bu ablanıza FETÖ’cu dendi. 5 senedir geziyorum, tutuklayan yok. Madem FETÖ’cuyum tutuklayın kardeşim. Ama ben bu ülkede kimin ne halt olduğunu bilenlerdenim. İftira attılar geziyorum. Bakan dedi ki Temel Karamollaoğlu’yla ilgisi var Kandil’le kağıt imzaladı. Kağıt imzalamak suç mu kardeşim? Terör suçu. Niye gereğini yapmıyorsunuz? Siyasette yalanlar söylenir. Hayır efendim söylenemez, iftira atılamaz. İftira ata ata yalancı çoban oldunuz. Gerçeği söylediğiniz zaman da kimse inanmıyor, inanmayacak. Dolayısıyla söylemeye çalıştığım şey şu bugüne kadar çok bedava oy aldılar. Siz el verirseniz ben de bu oyları onlara, ben dahil herkese çok pahalıya getireceğim. Tek bir derdim var oylarınızla onları süründürmektir. Gereğini birlikte yapacağız. Allah razı olsun hepinizden. Her şeyimizi yapmıştık, seçimde talimat verildi, seçime giremezsiniz dendi. Ben kimsenin beklemediği bir işi yaptım. Kılıçdaroğlu’ndan 15 milletvekili istedim. YSK da mecbur kaldı dedi ki ne yapıyorsunuz? Alıştılar her dediklerini yaptırmaya ama Meral Akşener’e sökmüyor.”

İlgili Haberler