Akşener Tokat'ta binlerce araçla karşılandı

Akşener Tokat'ta binlerce araçla karşılandı
MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener vatandaşlarla buluşmak ve görevden alınan MHP teşkilatını ziyaret etmek için gittiği Tokat'ta sevgi seliyle karşılaştı. Akşener'i karşılamak için oluşturulan binlerce araçlık konvoy kent trafiğinde yer yer tıkanmalara neden oldu.

TOKAT / Hanife Açıkalın/Bünyamin Öztürk

Genel Merkez tarafından kapatılan teşkilatları ziyaretini sürdüren MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener dün Tokat’taydı. Saat 15.00’de Tokat havaalanında partililer, kurultay için imza veren üst kurul delegelerinin tamamı ve vatandaşlar tarafından karşılanan Akşener’e Tokat eski İl Başkanı Fatih Demirkol’un eşi ve kızı çiçek verdi. 

Karşılamanın ardından yüzlerce araçlık konvoy eşliğinde şehir merkezine gelen Meral Akşener, Sivri Tekke önünde aracından inerek vatandaşlarla buluştu. Coşkulu bir kalabalığın eşlik ettiği Akşener, Gaziosmanpaşa Bulvarı boyunca yürüdü. 

“Başbakan Meral”, “Bozkurt Meral” sloganları, Mehter Marşı ve MHP bayrağı eşliğinde yürüyen Akşener yaşanan izdihamdan zaman zaman ilerlemekte zorlandı. Vatandaşlar Akşener’e evlerinin balkonlarından sevgi gösterilerinde bulundu. 

MHP Eski Tokat il Başkanı Fatih Demirkol ve Tokat’ın 11 üst kurul delegesinden imza veren 8 üst kurul delegesinin de hazır bulunduğu karşılamada; “Geleceğin Başbakanı
şehrimize hoş geldin”, “Seymen ana otağına hoş geldin” ve “Alplerin burada” pankartları
açıldı. Bir süre vatandaşlarla sohbet eden Akşener, yolunun üstündeki esnaflara da hal hatır sormayı ihmal etmedi. Akşener, kendisine “Başbakan” diye tezahürat yapanlara da, “MHP’nin iktidarı yakın. Siz istersenir olur inşallah” karşılığını verdi.

Daha sonra beraberindekilerle birlikte Atatürk Kültür Sarayı’na geçen Akşener, salonu dolduran coşkulu bir kalabalığa hitap edip kongre sürecinde gelinen aşama hakkında bilgi verdi.

Çağrımız meşrudur

Akşener, olağanüstü kongreyi toplamak için sürdürülen mücadelenin Meral Akşener’in Genel Başkan olması için yapılan bir mücadele olmadığını kaydederek, “Bu 1 Kasım sonuçlarının
MHP için hazin olduğuna inananlarınmücadelesidir. Bu hamle savrulan Türkiye’nin
 ve kardeşlik bütünlüğü bozulan Türkiye’nin ‘Hadi gel iktidar ol, gel bizi yönet’ çağrısına kulak vermedir. Töremiz meşverettir, meşveret kurultaydır. Kurultay çağrısı meşru bir çağrıdır. Bize ‘tüzüğe uyun’ dediler uyduk. Tüzüğe göre imzalar toplandı. Biz üst kurul delegelerinin bu talebini emir saydık” şeklinde konuştu. Kurultay ile ilgili hukuki süreci değerlendiren Akşener, “8 Nisan’da duruşma var. Gelin bu işi mahkemeye bırakmayın. Gelin MHP mensuplarının çağrısına kulak verin. Kapandığınız odalardan çıkın. Gelin ülkücü iradenin sesine kulak verin. Gelin Türkiye’nin sesine kulak verin” dedi.

PKK’yı biz bitiririz

Konuşmasında ülke sorunlarının yanı sıra terör sorununa da değinen Meral Akşener, MHP olarak bir yol bulmaları gerektiğini, bu yolun da kurultaydan geçtiğini dile getirerek, Türkiye’de MHP’ye ihtiyaç bulunduğunu söyledi. Terörle mücadeleyi iyi bildiklerini belirten ve bin yılık kardeşliği bozmaya kalkanlara fırsat vermeyeceklerine işaret eden Akşener, “PKK’yı, çocuklarımıza silah sıkan o elleri kıracağız. İddia ediyorum, ülkücüler olarak MHP iktidarında 6 ayda PKK terörünün belini kırmazsak, bırakıp gideceğiz” diye konuştu. MHP iktidarı ile adaleti, hukukun üstünlüğünü ve milletin hukukunu sağlayacaklarını dile getiren Akşener, şöyle konuştu: “Aş, iş ve çocuklarımızın istikbali konusunda endişelenmekten anneleri babaları kurtaracağız. Ama en önemlisi 7 Haziran’dan beri her gün 3-5-15 şehit haberi geliyor. İktidar açılım süreci, Çözüm Süreci denilerek Güneydoğu’yu ateşe attı. Önce kendi evimizi düzenledikten sonra MHP sizlerle iktidara gelecek, sizin desteğinizle iktidara gelecek. Terörün belini kıracağız. Evlatlarımızın kanını yerde koymayacağız.”

akşener-tokat-konvoy.jpg

akşener-tokat1.jpg

akşener-tokat3.jpg

arinc-001.jpg