Gercüş Kaymakamı Server Sinanoğlu tutuklandı

Gercüş Kaymakamı Server Sinanoğlu tutuklandı
Batman'da alkollü araç kullanarak 13 yaşındaki bir çocuğun ölümüne neden olan Gercüş Kaymakamı Server Sinanoğlu, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kaymakamın çarptığı diğer vatandaşın ise yaralı olduğu öğrenildi.

Alkollü olarak araç kullanırken karşıdan karşıya geçen bir çocuğun ölümüne, bir vatandaşın da yaralanmasına neden oldu Batman''ın Gercüş Kaymakamı Server Sinanoğlu, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle 6 Eylül 2021''de Batman''ın Gercüş ilçesine kaymakam olarak atanan Sinanoğlu, makam aracıyla yalnız başına Diyarbakır''a gitmek için yola çıkmıştı. Kaymakam, Diyarbakır''ın Bismil ilçesinin Akpınar Mahallesi''ndeki Özgürlük Bulvarı ile Bismil-Batman Karayolunda karşıdan karşıya geçmeye çalışan 13 yaşındaki Muhammet Çelik isimli çocuğa çarptı. Çarpmanın etkisiyle kontrolden çıkan araç, bu kez kırmızı ışıkta duran başka bir araca çarparak güçlükle durabildi.

Diğer vatandaşın tedavisi sürüyor

Çevredekilerin sağlık ekiplerine ihbarda bulunması üzerine olay yerine gelen ambulanslar iki yaralıyı da Bismil Devlet Hastanesi''ne sevk etti. Tedavi altına alınan yaralılardan Muhammet Ç. yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamazken diğer yaralının tedavisinin ise sürdüğü ve hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Hayatını kaybeden Muhammet Çelik''in Diyarbakır''da ailesiyle birlikte yaşadığı, bayram tatili nedeniyle dedesini ziyaret etmek için Bismil''e gittiği öğrenildi.

Otopsi işlemleri tamamlanan Muhammet''in cenazesi defnedilmek üzere ailesine teslim edilirken, olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında Sinanoğlu, polislerce doktor raporu alınmak üzere hastaneye götürüldü. Burada yapılan muayene ve alınan kan örneklerinde kaymakamın 27 promil alkollü olduğu ortaya çıkınca hakkında gözaltı kararı verildi.