Alman devi Kerem'e kancayı taktı

Alman devi Kerem'e kancayı taktı
Fransız ve Alman kulüplerinin ilgilendiği Kerem Aktürkoğlu için bu kez bir başka Bundesliga devi Bayern Münih'in devreye girdi.  Galatasaray'ın Alman devinden 25 milyon Euro bonservis bedeli talep edeceği konuşuluyor.

Kasayı sonuna kadar açtılar

3. Lig ekibi Erzincan''dan bedelsiz olarak Galatasaray''a transfer olan ve kısa sürede yıldızını parlatan Kerem Aktürkoğlu, Avrupa devlerini peşine takmaya devam ediyor. 23 yaşındaki kanat oyuncusunu sezon başından bu yana birçok Fransız ve Alman kulübü takip ediyor. Ancak son olarak bir başka Bundesliga devi Bayern Münih devreye girdi. 

Kasım ayında Sarı-kırmızılı yönetim, 23 yaşındaki başarılı futbolcunun sözleşmesini 2026 yılına kadar uzattı. 900 bin TL olan yıllık maaşı 10 milyon TL oldu. Ayrıca bonuslar içeren kontrata serbest kalma maddesi de konuldu: 20 milyon Euro. 

Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim''in en büyük amacı ise bu sene UEFA Kupası''nı ikinci kez kazanmak. Bunun için de özellikle Kerem ve Marcao''yu bırakmak istemiyor. Terim''in elini bağlayan ise kulübün maddi durumu. 

Yerli futbolcuların parasını bile ödemekte zorlanan Galatasaray, Kerem''i satarak bu darboğazdan kurtulmanın hesaplarını yapıyor. Fatih Terim ile Başkan Burak Elmas''ın fırsat buldukça transferlerle ilgili konuştukları biliniyor.

Elmas''ın "Bu para ile Kerem''in yerini dolduracak oyuncu da alırız. Sen bursun hocam" diyerek transfere yeşil ışık yakmasını bekliyor. Terim ise "Devre arasında yollamazsak. UEFA Kupası''nda da iyi bir performans sergilerse 25 milyonun çok üstüne çıkabiliriz" dediği öğrenildi.

Bayer ise Galatasaray''ın kapısını serbest kalma bedeli olan 20 milyon Euro''dan çalacağı konuşuluyor. Galatasaray ise 25 milyon Euro''da direteceği öğrenildi.

  

İlgili Haberler