Altına yatırım yapmak isteyenler dikkat! İslam Memiş altın fiyatı için tarih verdi

Altına yatırım yapmak isteyenler dikkat! İslam Memiş altın fiyatı için tarih verdi
Altın uzmanı İslam Memiş, yatırımcılar için dikkat çeken önerilerde bulundu.

Altın fiyatları tarafından küresel ve iç piyasalar takip ediliyor. Rusya-Ukrayna arasında çatışması ortamı, FED üyelerinin konuşmaları da yakından takipte altında. ONS altın fiyatları için ise bu gelişmeler etkili oluyor.

Milli Gazete''nin aktardığına göre, gram altın fiyatı tahmini yorumu ile öne çıkan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, A1 Capital Yatırım Menkul Değerler A.Ş’nin yayınında altın fiyatları için kritik değerlendirmelerde bulundu. 

Gram altın fiyatı düşecek mi çıkacak mı? Altında teknik görünüm gibi konularda yorum yapan İslam Memiş, gram altın fiyatları için tahmin ve öngörülerini paylaştı.

Memiş, ONS altın fiyatında 1900-1950 dolar aralığını takip ettiğini belirterek kısa vadede ONS altında 1900 seviyesinin altında 1880 dolar destek seviyesini takip etmeyi sürdüreceğini vurguladı. Tahvil faizlerinde agresif bir şekilde yükselişe dikkat çeken Memiş, ONS altında toparlanmanın gözlemlendiğini ifade etti. İslam Memiş, “ONS altının yükselmesi demek faizlerin düşmesi demek ama tam tersi merkez bankaları faiz artırma sürecinde. Enflasyon yükselmeye devam ediyor. Eğer ONS altın fiyatı yüksekte kalmayı devam ettirirse başta FED ve merkez bankaları için risk oluşturur. 2000 bin dolar üstünü istemiyorlar, baskılıyorlar.” dedi.

İlgili Haberler