Aman dikkat! Hemen kontrol edin: Karaciğer kanseri belirtisiymiş

Aman dikkat! Hemen kontrol edin: Karaciğer kanseri belirtisiymiş
Ciddi seviyelere ulaşana kadar genellikle belirti vermeyen karaciğer kanserinde küçük değişikliklere dikkat etmek oldukça önemlidir. İşte size karaciğer hasarını söyleyebilecek bazı belirtiler…

OLAĞANDIŞI KARIN AĞRISI

Karaciğer kanseri olan çoğu insan üst karın bölgesinde ağrı yaşar. Doktorlar genellikle asemptomatik bir hastayı muayene ettiğinde, karaciğere baskı uygulandığında ağrı verici olduğunu söylüyorlar. Bu bölgedeki ağrı mutlaka karaciğer kanserine işaret etmez, aynı zamanda hepatit, dalak veya pankreas ile ilgili bir sorun da olabilir.

İŞTAH AZALMASI

Göbek bölgesindeki aşırı miktarda sıvı, normalden daha hızlı bir tokluk hissine neden olabilir. Kanser her zaman iştah kaybına neden olur. Geğirme ve mide bulantısı da dahil olmak üzere hazımsızlık problemleri de yaygındır.

DIŞKIDA DEĞİŞİKLİK

İshal, karaciğer kanserinin yaygın bir belirtisidir. Sindirilmemiş yiyecekler iyi emilmez ve sindirim sisteminden geçer.

SARILIK

Gözlerde veya ciltte sarılık belirtileri karaciğer kanserine işaret edebilir. Sarılık ile birlikte kaşıntınız varsa, bu iyi bir işaret değildir. Sarılık ayrıca pankreas ve safra kesesi kanseri de dahil olmak üzere diğer kanserlerin bir belirtisidir. Bununla birlikte, viral enfeksiyonlar (hepatit A veya bir tür gıda zehirlenmesi gibi), alkol tüketimi veya diğer bozukluklar gibi kanserli olmayan durumlar nedeniyle de ortaya çıkabilir.

İlgili Haberler