CHP Utku Çakırözer’den flaş iddia. Ambargo uygulanan Rus oligarglar Türkiye’de

CHP Utku Çakırözer’den flaş iddia. Ambargo uygulanan Rus oligarglar Türkiye’de
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Avrupa’nın ambargo uyguladığı Rus oligarkların Türkiye’de görüldüğünü ve durumun Türkiye’yi OECD’nin kara listesine düşürebileceğini söyledi.

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik başlattığı işgal harekatının ardından Avrupa ülkeleri birçok Rus iş insanı ve siyasiye ambargo uyguladı.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ise Meclis’te yaptığı konuşmada ambargo uygulanan Rus oligargların Türkiye’de rahatça gezdiğini ve havalimanlarını kullandığını dile getirdi.

Türkiye’nin kara para aklanma nedeniyle OECD’nin (Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü) Gri Listesi’nde olduğunu hatırlatan Çakırözer, “Aman dikkat, ambargo fırsatçılığı yapacaksınız diye gri listelerden kara listelere düşürmeyin ülkemizi.” uyarısında bulundu.

Türkiye’nin savaşın tarafı olmasını istemediklerinin altını çizen CHP’li vekil, “OECD’nin gri listesindeyiz maalesef; Yemen, Güney Sudan, Zimbabve ve Uganda’yla aynı sıradayız.” dedi.

Utku Çakırözer’in açıklamaları şu şekilde:

“Batı kurumlarıyla sağlıklı ilişkileri konuşurken bir konuya dikkatinizi çekmek isterim. Tabii ki Türkiye’nin bu savaşın tarafı olmasını istemiyoruz, dengeli bir politika izlenmesi konusunda hemfikiriz ancak dengeli politikayı ambargo fırsatçılığıyla karıştırmamalıyız.

Avrupa Birliği ve diğer uluslararası örgütlerin, pek çok ülkenin Rusya lideri Putin ve yakın çevresindeki yönetici ve oligarklara uyguladığı yaptırımları delen ve dolayısıyla ortadaki insanlık dramının sorumluluğuna ortak bir ülke algısı yaratmaktan kesinlikle kaçınmalıyız.

Yaptırım uygulanan isimlerin son günlerde Türkiye’de görülmeleri, uçaklarının hava limanlarımızı rahatlıkla kullanabiliyor olmasına dikkatinizi çekmek isterim. Zaten kara paranın aklanması konusunda sicili olan bir iktidarsınız, siz kara para aklama ve terörün finansmanı konusunda gerekli tedbirleri tüm uyarılarımıza rağmen ısrarla almadığınız için OECD’nin gri listesindeyiz maalesef; Yemen, Güney Sudan, Zimbabve ve Uganda’yla aynı sıradayız. Şimdi diyoruz ki: “Aman dikkat, ambargo fırsatçılığı yapacaksınız diye gri listelerden kara listelere düşürmeyin ülkemizi.”

İlgili Haberler