Amedspor hakkında flaş karar!

Amedspor hakkında flaş karar!
Bursa İl Spor Güvenlik Kurulu'nda Amedspor taraftarlarının maça alınmaması yönünde karar verildi.

Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu'nda Bursapor'un, 31 Ocak Pazar günü sahasında Spor Toto 2'nci Lig Kırmızı Grup ekibi Amed Sportif ile oynayacağı maça konuk takım taraftarının alınmaması kararlaştırıldı.
 
Bursa İl Güvenlik Kurulu ve Bursaspor ayrıca, Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) karşılaşmanın Pazartesi günü gündüz oynanması talebinde bulundu. Bu konudaki kararın TFF tarafından verileceği bildirildi.
 
OLAYIN GEÇMİŞİ
 
2009 yılında Bursaspor-Diyarbakırspor maçında da yeşil-beyazlı taraftarlar, 'PKK dışarı' diyerek Diyarbakırlıları rencide etmişti. Bunun üzerine Diyarbakırspor Kulübü Başkanı Çetin Sümer, takımı ligden çekeceğini ilan etmişti. Bursa-Diyarbakır maçında yaşanan olaylar sırasında oğlu ve yeğenini kucağına alarak tribünden çıkmaya çalışırken fotoğraflanan Diyarbakırspor taraftarı Edip Muratakan, yaşadıklarını şöyle anlatmıştı:

"1992’de Diyarbakır’dan Bursa’ya geldik. Ailece Diyarbakır’ı tutarız. Maçta ‘PKK dışarı’ diye bağırmaya başladılar. ‘Biz PKK değiliz’ diye cevap verilince olaylar başladı. Üzerimize adeta taş ve koltuklar yağıyordu. Maç süresince sürekli gözüm havada yanımda bulunan oğlum ve yeğenimin üzerine bir şey geliyor mu diye baktım, korktum. İstiklal Marşı, hepimizin marşı. Ancak maçı izlerken atılan sloganlar nedeniyle ben kendimi başka bir ülkenin vatandaşı, Diyarbakırspor’u da başka bir ülkenin takımı gibi hissettim."
 
100 BİN TL CEZA 
 
TFF Başkanı Mahmut Özgener, "Diyarbakırspor’u bir terör örgütüyle birlikte anmak kabul edilemez, bu konuda gerekli önlemleri almaya kararlıyız” demiş ve Bursaspor’a 100 bin TL para cezası kesilmişti. Bu maçın Diyarbakır’daki rövanşında büyük olaylar çıkmış, karşılaşma yarıda kalmıştı. Bursaspor bu maçı hükmen 3-0 kazanmıştı.