Anayasa Mahkemesi'nden Gergerlioğlu kararı

Anayasa Mahkemesi'nden Gergerlioğlu kararı
Anayasa Mahkmesi, HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergeroğlu'nun başvurusuyla ilgili kararını verdi. Mahkeme "Siyasi faaliyette bulunma ve kişi hürriyeti ihlal edildi" hükmünde bulundu.

Anayasa Mahkemesi'nden Gergerlioğlu kararı

Anayasa Mahkemesi (AYM), milletvekilliği düşürülen ve hakkında kesinleşen cezası nedeniyle tutuklanan Ömer Faruk Gergerlioğlu''nun bireysel başvurusunu sonuçlandırdı.

AYM, Gergerlioğlu hakkında "hak ihlali" kararı verdi. AYM, Gergerlioğlu''nun cezaevinden tahliyesi için ağır ceza mahkemesine yazı yazılmasına karar verdi.

Diğer yandan vekilliği düşürülen Gergerlioğlu''nun Enis Berberoğlu''nda olduğu gibi Gergerlioğlu''nun vekilliğe geri dönmesi için süreç başlayacak.

NE OLMUŞTU?

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında, sosyal medya paylaşımları nedeniyle verilen 2 yıl 6 ay hapis cezası kararı Yargıtay 16. Ceza Dairesi tarafından onanmış ve dosya Meclise gönderilmişti.

Sosyal medya paylaşımları nedeniyle "PKK/KCK propagandası" suçlamasıyla yargılanan Gergerlioğlu''nun milletvekilliğinin düşürülmüş ve Gergerlioğlu 1 yıl 10 ay hapis yatması için cezaevine gönderilmişti.

 

İlgili Haberler