Android 13 hangi özelliklerle geliyor

Android 13 hangi özelliklerle geliyor
Android 13 ile beraber Android 10 ile gelen çıkış aygıtı seçme menüsü yeni bir görünüme kavuşuyor.

Android 13, bazı QR kod tarama işlevleri ve medya aktarım özelliği sunmayı amaçlıyor. Buna ek olarak yeni işletim sistemi birkaç adet kullanıcı arayüz güncellemesi getiriyor. Bu değişikliklerin büyük oranda geliştirilmekte olan bir çalışma olarak görülüyor. Bu noktada Android 13, çıkış seçici menüsüne yeni bir görünüm kazandırıyor gibi duruyor.

Çıkış aracı seçme ekranı, Android 11‘e gelen yeni medya kontrolleriyle entegre olmuştu. Bu yüzden bu özelliği muhtemelen biliyorsunuz. Cihaz şu anda yayın cihazları, Bluetooth kulaklıklar ve hoparlörler gibi şeylerle yüklü medya oynatıyor. Bu çıkış aygıtı seçici, Android 10 ile piyasaya çıktı ve Android 11’de yeniden tasarlandı. Hatta Android 12‘de Pixel telefonlar üzerinde birkaç ince ayar yaptı. Yine de Android 13 ile Google‘ın bu alana daha önemli bir görünüm vermeye hazırlandığı göze çarpıyor.

Aşağıdaki resimde birinci ve ikincide gördüğünüz Android 13 ile gelecek yeni çıkış aracı seçme ekranı. Üçüncü ise bir Pixel telefondaki Android 12‘de yer alan eski bir seçici olarak göze çarpıyor. Kaynağa göre, ekran görüntülerinde medya kontrollerinde düğmenin gittiği fark ediliyor. Yine de özellik hala aynı şekilde çalışıyor.

Görsel olarak, eski ses kaydırıcıları gitmiş. Yerini tam cihaz adını kapsayan daha yeni ve kalın olanlar almış. Bağlantısı kesilen cihazlar, yalnızca ‘Bağlantısı kesildi’ yazmak yerine ayrıca gri renkle ifade ediliyor. Her aygıtın yuvarlak simgeleri artık yer almıyor. Bunun yerine kaydırıcının içindeki adın önüne kenarlıksız bir tasarım kullanılmış.

Seçilmiş olan bir çıkış aygıtının yanında onay işareti yer alıyor. Kare köşeler ve küçük yazı tipleri gibi birtakım stil farklılıkları gelmiş.

Baktığımızda menünün aslında yeniden tasarlanmasına gerek olmadığını görüyoruz. Yine de, yeni sürüm daha temiz ve daha net gözüküyor. Tutarlılık için de Android 12‘deki değişiklikleri daha çok anımsatan daha kalın bir ses kaydırıcısı ve birtakım ince ayarla geliyor. Bunların işletim sistemi piyasaya çıkmadan önce değişebileceğini de unutmamamız gerekiyor.

Sizler Android 13 hakkında neler düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!